Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā slēgtas 11 klases, novadā – trīs

Liepājas izglītības iestādēs Covid-19 kopumā skāris 217 izglītojamos: 18 inficēti, bet pārējiem noteikts kontaktpersonas statuss. Daļa mācās attālināti, bet neviena skola durvis ciet nav bijusi spiesta vērt.

Liepājā slēgtas 11 klases, novadā – trīs
Foto: liepajniekiem.lv
20.09.2021 06:00

Liene Kupiča, Roberts Džeriņš

"Kurzemes Vārds"

Liepājā šajā mācību gadā karantīna noteikta 11 klasēm sešās skolās. Kopumā tas skāris 217 Liepājas skolu audzēkņus. Tāpat karantīnā šobrīd ir arī 14 pedagogi un viena grupiņa kādā pirmsskolas izglītības iestādē. Savukārt 37 bērni izolācijas pasākumus ievēro individuāli, bet tas vairāk saistīts ar atceļošanu no ārzemēm, skaidroja Liepājas Izglītības pārvaldes (LIP) pārstāve Renāte Meļķe.

Trīs klases karantīnu jau beigušas, bet astoņās tā vēl turpinās. Covid-19 uz mājām šomēnes aizsūtījis atsevišķas audzēkņu grupas Oskara Kalpaka Liepājas 15. vidusskolā, Liepājas 8. vidusskolā, 3. pamatskolā, 7. vidusskolā, arī Liedaga vidusskolā un Jāņa Čakstes Liepājas 10. vidusskolā.

“Atsevišķas klases mūsu skolās mācās attālināti, bet nav tā, ka kāda iestāde būtu slēgta,” sacīja R. Meļķe.

“Nevar teikt, ka saslimušo un kontaktpersonu skaits būtu mazs un niecīgs, bet nav arī tā, ka tas skāris pusi pilsētas. Šobrīd nekādai panikai nav pamata, nav jāsaceļ vētra ūdensglāzē,” viņa skaidroja.

Kopumā Liepājas skolās mācās vairāk nekā 8000 bērnu, tātad sevis izolēšana skārusi nepilnus trīs procentus. “Rēķināmies ar to, kas notiek valstī, un būtu naivi cerēt, ka kovids mūs atstās neskartus. Monitorējam situāciju, bet neteiktu, ka šobrīd būtu īpaši jāuztraucas. Strādājam klātienē un ceram to darīt maksimāli ilgi,” norādīja LIP pārstāve.

“Šobrīd karantīna nav būtiski ietekmējusi darba gaitu skolās kopumā, situācija nav kritiska. Šis joprojām ir sadarbības jautājums – cik paši liepājnieki būs ieinteresēti sargāt cits citu, atklāti un atvērti epidemioloģisko noteikumu ievērošanai,” viņa uzsvēra.

Kopumā no mācību gada sākuma Liepājā konstatēti 18 ar Covid-19 inficēti izglītojamie, viens pirmsskolas izglītības iestādes darbinieks un viens pirmsskolas tehniskais darbinieks.

Arī Dienvidkurzemes novadā izglītības jomas koordinators Arvils Roga situāciju Covid-19 skolās piektdien raksturoja kā mainīgu, bet ne satraucošu.

“Situāciju par Dienvidkurzemes skolām apkopojam katru nedēļu pirmdienās,” viņš sacīja. “Pagājušo nedēļu mums nebija nekas tāds īpašs, nebija neviena klase ciet. Mums bija tikai atsevišķi gadījumi, ka kāds skolēns atgriezies no kādas valsts un viņam kādu laiku jāatrodas mājās, bet visu klasi tas neskāra” norādīja A. Roga.

Pa vienam šādam gadījumam bijis Priekulē un Aizputē. “Situācija šonedēļ jau dažās vietās ir mainījusies. Šonedēļ attālināti mācās trīs klases Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolā.” A. Roga norādīja, ka šīs klases nosūtītas karantīnā, joskolēni bijuši saskarē ar kovidslimniekiem, piemēram, saslimusi kāda skolēna ģimene, pārējā klase ir kontaktpersonas. “Attiecīgi jārīkojas pēc noteikumiem,” viņš piezīmēja.

Līdz šim nav ziņu arī par to, vai novadā kovids būtu skāris kādu bērnudārzu un kāda grupa būtu slēgta.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz