Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: Šemirani ģimene ar austrumu mūzikas programmu saviļņo klausītājus

Sestdien, 16.oktobrī, koncertsērijas “Pasaule Lielajā dzintarā” ietvaros Šemirani ģimene Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” sanākušos klausītājus iepazīstināja ar austrumu mūzikas pasauli un tās saviļņojošo skanējumu.

18.10.2021 09:48

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Koncertzāles pārstāve Elizabete Hartmane vēsta, ka programmā “Persiešu mūzikas zelts” izskanēja Keivāna Šemirani (Keyvan Chemirani) oriģinālkompozīcijas, kā arī tradicionālu īru, turku un persiešu dziesmu aranžijas, kas aicināja aizmirsties orientālās mūzikas skanējumā.

Atklājot koncertu, apvienības mākslinieciskais vadītājs un visu programmā iekļauto skaņdarbu aranžiju autors Keivāns Šemirani, kurš iepriekš Liepājas koncertzālē viesojies 2018. gada nogalē kopā ar klavesīna ģēniju Žanu Rondo, atklāja: “Esam ļoti priecīgi būt šeit, šī ir lieliska koncertvieta, un iespēja būt kopā ar jums šajā laikā ir tiešām īpaša. Šī programma ir par mīlestību, ko Jums arī novēlam.”

Koncertprogramma uz skatuves pulcēja īstenus muzikālos zeltkaļus – delikāti smalko un ar apbrīnojamu sitaminstrumentu spēles precizitāti apveltīto saza spēles meistaru Bižānu Šemirani (Bijan Chemirani), virtuozo flautistu Silvēnu Barū (Sylvain Barou), persiešu santūra un perkusiju virtuozu, producentu un austrumu mūzikas celmlauzi Keivānu Šemirani un samtainās balss īpašnieci Marjamu Šemirani (Maryam Chemirani).

”Spēlēšana uz skatuves kopā ar ģimeni vienmēr bijusi īpaša pieredze. Šis ir dabisks turpinājums mācībām par dzīvi un mūziku, kā arī atgriešanās pie pirmsākumiem. Kopā dosimies mīlestības ceļojumā, kurā par mūsu bāku un ceļvedi kļūs ”hâl” – ekstātiskais stāvoklis, kurā varam vienlaikus atmosties un aizmirsties persiešu akadēmiskajā mūzikā,” pirms koncerta iepazīstināja muzikālā projekta idejas autors Keivāns Šemirani.

Programmas gaitā klausītāji iepazina austrumu zemju tradicionālos mūzikas instrumentus, kuru skanējumu rietumu pasaulē bieži nenākas dzirdēt – sazs, persiešu santūrs, dūdas, zarb bungas, ķeltu flauta, duduks un virkne citu. Instrumentālajām kompozīcijām savijoties ar Marjamas Šemirani izpildītajiem vokālajiem skaņdarbiem, klausītāji tika aizvesti mediatīvā ceļojumā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz