Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Porziņģis sezonu iesāk ar 11 punktiem un zaudējumu pret “Hawks”

Pirmo spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunajā sezonā aizvadījis Kristaps Porziņģis un viņa pārstāvētā Dalasas “Mavericks”. Porziņģis nepilnās 29 minūtēs guva 11 punktus, bet “Mavericks” atzina Atlantas “Hawks” pārākumu – 87:113.

Porziņģis sezonu iesāk ar 11 punktiem un zaudējumu pret “Hawks”
Džons Kolinss un Kristaps Porziņģis. (Foto: AFP/Scanpix)
22.10.2021 09:26

sportacentrs.com

Kristaps Porziņģis pirmajā 2021./22. gada NBA sezonas regulārā turnīrā spēlē laukumā pavadīja 29 minūtes. Latvietim ne pārāk veicās ar metienu realizāciju, realizējot četrus no 13 metieniem tika gūti 11 punkti (1p. 2/2, 2p. 3/9, 3p. 1/4).

Viņam izdevās izcīnīt piecas atlēkušās bumbas, pārtvert vienu piespēli un bloķēt divus metienus. Porziņģis četras reizes kļūdījās un nopelnīja trīs piezīmes. Spēles noslēguma viņa +/- koeficients bija -23.

Porziņģis pirmajā puslaikā izpildīja visvairāk metienus komandā. No deviņiem metieniem grozā krita četri, kas latvietim summā deva deviņus punktus. Rezultatīvākais pēc 24 minūtēm bija Tims Hārdavejs, kuram bija 11 punkti.

Otrajā puslaikā latvietim ar metienu realizāciju neveicās. Gūti tikai divi punkti, kas summā spēles beigās deva 11 punktus. Trešajā ceturtdaļā Porziņģim izdevās pārtvert vienu bumbu un vienu reizi bloķēt pretinieku metienu. Tas arī bija vienīgais latvieša pienesums.

Luka Dončičs nospēlēja 35 minūtes, kuru laikā guva 18 punktus (1p. 4/4, 2p. 4/10, 3p. 2/7), izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu piespēli, pieļāva piecas kļūdas un saņēma vienu piezīmi. Viņam arī sliktākais +/- rādītājs komandā (-24).

Pirmais puslaiks noslēdzās ar “Mavericks” atrašanos iedzinējos (44:51). “Hawks” basketbolisti metienus no spēles realizēja ar 43,8% precizitāti, kamēr “Mavericks” ar 31,9%.

Trešajā ceturtdaļā “Hawks” veica izrāvienu. Atlantas basketbolisti realizēja 14 no 22 metieniem (63,6%), uzvarot 12 minūšu nogriezni ar 35:20. “Mavericks” realizēja tikai 28% metienu.

“Mavericks” šajā spēlē kopumā realizēja tikai 33,3% metienu, kamēr pretinieki prata grozā raidīt 47,9% metienu.

“Hawks” labāk cīnījās par bumbām (55:50), atdeva teju divas reizes vairāk piespēļu (31:16) un bloķēja vairāk metienu (9:3), tiekot pie pelnītas uzvaras.

Dalasas otrs rezultatīvākais spēlētājs bija Džeilens Bransons, kurš iekrāja 17 punktus. Uzvarētāju rindās vismaz 10 punktus guva seši spēlētāji. Rezultatīvākais ar 20 bija rezervists Kems Redišs, bet Trejam Jangam 19 punkti un 14 rezultatīvas piespēles.

Pēc spēles komentārus sniedza Porziņģis, Dončičs un galvenais treneris Džeisons Kids. Visi bija vienisprātis – nekas traks nav noticis, jo tā bija tikai pirmā spēlē sezonā.

“Mēs spēlējām patiešām slikti,” pēcspēles preses konferencē teica Luka Dončičs. “Tā bija pirmā sezonas spēle, mums ir jauns treneris, jauni cilvēki komandā un personālā. Ar mums viss būs kārtībā, lai arī šodien bija patiešām slikta diena. Mums nekas neizdevās. Mums vēl ir 81 spēle, tāpēc nav par ko satraukties.”

Zaudējumu mierīgi uztvēra arī Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis: “Metienu realizācija bija patiešām slikta, bet mums jāturpina darīt to, ko darījām līdz šim. Jāstrādā, jāuzticas tam, ko mēs darām un jāturpina spēlēt ar to pašu pārliecību. Tā ir tikai viena spēle – pirmā spēle sezonā. Tādas izgāšanās mēdz gadīties, bet mēs skatāmies nākotnē.”

“Domāju, ka nespējām atrast savu ritmu uzbrukumā,” turpināja latvietis. “Tas noveda pie sasteigtiem metieniem. Domāju, ka mums nevajag satraukties. Mēs zinām, ko varam paveikt uzbrukumā. Mums ir nedaudz jāsakārto sava spēle un jāatrod ritms uzbrukumā. Kad to izdarīsim, viss būs kārtībā.”

Savus pretiniekus slavēja komandas galvenais treneris Džeisons Kids: “”Hawks” Austrumu konferences finālā nespēlēja tāpat vien. Komandai ir lielisks treneris, komanda ir patiešām laba. Pretinieku spēlēja fiziski abos laukuma galos un tiem izdevās labāk realizēt savus metienus. Mēs mācīsimies no šīs spēles un darīsim visu, lai nākamajā spēlē uzlabotu savu sniegumu.”

“Mavericks” nākamo spēli aizvadīs 24. oktobrī, izbraukumā tiekoties ar Toronto “Raptors”.

https://www.youtube.com/watch?v=D6Wncs0q7m0

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz