Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vēstures līkloči “Kurzemes Vārdā”: Zagļi no dievnama aiznes svētbildes

1990.gada 29.novembris. Pretsparu Gorbačova iecerētajai pārvaldei Latvijā! (LTF koordinācijas centra aicinājums – L. K.) Mēs, Latvijas Republikas Liepājas pilsētas dažādu tautību iedzīvotāji, kategoriski noraidām Padomju Savienības okupācijas varas pārstāvju un prezidenta M. Gorbačova mēģinājumus piespiest Baltijas valstis parakstīt savienības līgumu, protestējam pret PSRS Bruņoto Spēku provokatoriskajām patvaļas akcijām Latvijā.

Vēstures līkloči “Kurzemes Vārdā”: Zagļi no dievnama aiznes svētbildes
Foto: liepajniekiem.lv
29.11.2021 06:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Mēs atbalstām Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Ministru Padomes principiālos lēmumus, kas vērsti uz Latvijas valstiskuma nostiprināšanu un Latvijas Republikas de facto starptautisko atzīšanu. Prasām PSR prezidentu respektēt Parīzes konferences burtu un garu par drošību un sadarbību Eiropā, par miermīlīgām un draudzīgām starpvalstu attiecībām. Mēs lūdzam visus pasaules demokrātiskos spēkus atbalstīt Baltijas valstu (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas) tautas miermīlīgajā cīņā par vēsturiskā taisnīguma atjaunošanu – brīvības, neatkarības un pašnoteikšanās realizāciju.

Latvijas izglītības darbinieku konferencē piedalījās 17 Liepājas pedagogi. Tajā nolēma izveidot darba grupu 14 cilvēku sastāvā turpmākām sarunām ar republikas valdību par izglītības darbinieku algu paaugstināšanu. Kurzemes novadu šajā darba grupā pārstāv Durbes vidusskolas skolotājs Andrejs Radzēvičs.

Septembrī un oktobrī Karostas fortos, kā arī Zaļās birzs kazemātos rosījās Latvijas televīzijas ļaudis un Liepājas teātra aktieri. Astoņdesmitajos gados uz mūsu skatuves iestudētā F. Dīrenmata ”Spēlēsim Strindbergu” izrāde tagad šajā ”eksotiskajā” vidē pārtapusi gluži citā uzvedumā.

Nekalpot partijai, bet darba cilvēkiem

(rubrika: Stāstām par sabiedriskajām ierosmēm). To būtībā var nosaukt par arodbiedrību atjaunošanos. No partokrātijai iztapīgas kalpones un roklaižas šī organizācija sāk veidoties par darba cilvēku tiesību aizstāvi. Iniciatīvas grupas, kurā ietilpst pārstāvji no Lauksaimniecības neatkarīgo arodbiedrību federācijas, kā arī rūpnīcu (”Sarkanā metalurga”, firmas ”Lauma”, Mašīnbūves rūpnīcas) un nozaru (medicīnas, kultūras, valsts iestāžu darbinieku) arodbiedrību pilsētas komitejām, otrdien pulcējās sēdē, kur nodibināja Liepājas brīvo arodbiedrību savienību. Tās priekšsēdētāja pienākumi uzticēti Aivaram Žvagulim.

Melnais dosjē

Naktī uz 23. novembri zagļi iekļuvuši Aleksandra Ņevska baznīcā Ūliha ielā un aiznesuši dažādas svētbildes. Dienā Raiņa ielā no VAZ-2103 izzagts rezerves ritenis. No 45. bērnudārza pazuduši medikamenti par 143,89 rubļiem.

_____________
Arī turpmāk pārlūkosim arhīvu, lai pastāstītu, par ko vēsturiski nozīmīgajā 1990.gadā rakstīja mūsu laikraksts. Tas ir mūsu valstij izšķirīgi nozīmīgs un sarežģīts pārmaiņu laiks. Latvijas PSR Augstākā padome pieņēma deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, ”Kurzemes Vārds” savukārt atguva savu pirmās brīvvalsts nosaukumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz