Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks otrā pilsētas Domes Būvniecības konsultatīvās padomes sēde

Notiks otrā pilsētas Domes Būvniecības konsultatīvās padomes sēde
28.12.2006 18:21

0

Atslēgvārdi

Piektdien, 29. decembrī plkst. 11.00, Domes sēžu zālē notiks otrā Liepājas pilsētas Domes Būvniecības konsultatīvās padomes sēde. Tajā aicināti piedalīties arī masu mediju pārstāvji. Pēc padomes sēdes žurnālistiem būs iespējas uzdot jautājumus speciālistiem. Būvniecības konsultatīvās padomes sēdes darba kārtībā paredzēts izskatīt Rožu laukumam pieguļošā zemesgabala Rožu laukums 1/4 apbūves koncepciju.

Zemesgabals atrodas valsts nozīmes pilsētbūvnieciskā pieminekļa – Liepājas pilsētas vēsturiskā centra – teritorijā, kurā ir noteiktas ierobežotas apbūves iespējas.
Konsultatīvā padome izskatīs priekšlikumu par apbūvi, kas paredz šeit radīt jaunas tirdzniecības telpas, birojus un izveidot pazemes autostāvvietas.
Būvniecības priekšlikumu nevar pilnībā izvērtēt bez plašākas diskusijas par transporta problēmām, tas ir, par iekļūšanu pazemes autostāvvietā, izkļūšanu no tās un ar to saistītām transporta plūsmām, transporta kustību pieguļošajos kvartālos.
Padome apspriedīs arī Jūrmalas parka Ziemeļu daļas detālplānojuma izstrādes gaitu.
Saskaņā ar MK 29. 12.2005. rīkojumu Nr.858 ”Par sanatorijas būvniecību Jūrmalas parkā” pilsētas pašvaldība ir uzsākusi detālplānojuma izstrādi Jūrmalas parka Ziemeļu daļai.
2005. gada nogalē notika starptautisks plenērs ”Jūrmalas parka Ziemeļu daļas attīstība” un plenēra priekšlikumi tika iestrādāti detālplānojuma uzdevumā. Detālplānojuma 1. redakcija saskaņā ar šo uzdevumu risināja Zvejnieku alejas apbūvi.
2006. gada vasarā plānojuma 1. redakciju Attīstības komiteja atzina kā neatbilstošu MK rīkojumam par sanatorijas būvniecību Jūrmalas parkā.
Darba uzdevums tika pārstrādāts, paredzot veikt parka Ziemeļu daļā paredzētās apbūves modelēšanu, nosakot plānotā rekreācijas objekta novietojumu, izdalot tā apkalpošanai nepieciešamās teritorijas. Atkārtoti tika arī pieprasīti nosacījumi no darba uzdevumā minētajām institūcijām.
Konsultatīvā padome izvērtēs šos pārstrādātos un papildinātos dokumentus, pievēršot uzmanību austriešu arhitekta projektētā būvapjoma novietojumam plānojumā teritorijā un pieļaujamās atkāpes no institūciju sniegtajiem nosacījumiem.
Trešais darba kārtības jautājums ir bijušās liķiera fabrikas teritorijas Bāriņu ielā 1, 1A apbūves koncepcija. Tā kā bijušās Liķiera fabrikas ansamblis atrodas Valsts nozīmes pilsētbūvnieciskā pieminekļa – Liepājas pilsētas vēsturiskā centra aizsargjoslā, kur pieļaujamais apbūves blīvums 50 procenti, maksimāli pieļaujamais stāvu skaits ir četri stāvi, nepieciešams diskutēt arī par bijušās fabrikas rekonstrukcijas priekšlikumu.

UZZIŅAI

Būvniecības konsultatīvās padomes mērķis ir koleģiāli izskatīt jautājumus un sniegt rekomendācijas, kas saistītas ar būvniecības procesa norisēm Liepājas pilsētas un sabiedrības interesēs, kā arī sniegt rekomendācijas par teritorijas plānojumiem, detaļplānojumiem to uzsākšanas un projektēšanas gaitā.
Būvniecības konsultatīvās padomes nolikumu un padomes sastāvu deputāti apstiprināja Domes 12. oktobra sēdē.

Aigars Štāls,
Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciālists

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz