Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vēstures līkloči “Kurzemes Vārdā”: Kungus nolūkojuši tautieši ārzemēs

1991. gada 9. februāris. Kā veiksmīgs vērtējams Liepājas Tautas fotostudijas dalībnieku starts 3. starptautiskajā fotoizstādē, kas notika Ķīnas lielpilsētā Šanhajā. Par darbiem ”Brasls” un ”Izpratne” Irina Kolpakova tur ieguvusi 1. un 3. vietu. 3. vietā ierindojies arī Alfrēds Niedols ar aizkustinošo fotogrāfiju ”Bērnība”. Šie panākumi izcīnīti sīvā konkurencē, jo izstādei 2500 pasaules fotogrāfu no 43 valstīm bija iesūtījuši 12 tūkstošus darbu.

Vēstures līkloči “Kurzemes Vārdā”: Kungus nolūkojuši tautieši ārzemēs
Foto: liepajniekiem.lv
09.02.2022 06:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Trešā vārdu apmaiņas diena

(rubrika: Pilsētas padomes XX sasaukuma sestā sesija). O. Sukovs: par budžetu vienmēr referējis priekšsēdētājs, bet šodien – Pagajeva. Tas ir nepareizi! A. Rjabišenkovs: iesaku budžetu neapstiprināt! V. Kuzņecovs: tas nav pilsētas attīstības, bet gan pilsētas sabrukuma plāns! I. Zeme: lai nopublicē to deputātu sarakstu, kuri rada obstrukciju. N. Brusko: vai šodienas kārtības sargi nav uzskatāmi par kaujiniekiem? Kaut ko tomēr komisija paveica.

Tev sirma galva, dziesminiek…

(rubrika: Liepājas teātra dziedošie vīri gatavojas viesturnejai Amerikā). Teātra afišā parādījies nosaukums ”Desmit kungi no Liepājas teātra”. Jā, tie ir tie paši visu iemīļotie, visur daudz aicinātie un gaidītie vīri no teātra koncertuzveduma ”Un atkal zilā vakarā…”. Kļuvuši ar to populāri gandrīz vai visā Latvijā, viņus nolūkojuši arī mūsu tautieši ārzemēs. Jau aizvadītajā gadā visi desmit aktieri saņēma piedāvājumu – koncertēt Amerikas Savienotajās Valstīs. (..) ”Desmit kungi no Liepājas teātra” par savu moto izvēlējušies dzejnieces Broņislavas Martuževas dzejas rindas: Tev sirma galva, dziesminiek,/ Bet acis allaž smejas./ Ik svešiniekam atstars tiek/ No tava mūža dzejas.

Pusstunda martenā, zemnieku veikalā Rudens pusē rakstījām, ka pilsētā pirmais zemnieku veikals durvis vēris Autobusu parkā. Tagad tas darbu pārtraucis, bet pārdevēja Dzintra Gedrima sākusi apdzīvot jaunu telpu – ”Sarkanā metalurga” martena ceha bijušo mācību klasi. (..) Cenas tirgus un pat valsts veikalu kontekstā visai mērenas. Nedēļas sākumā skaisti kartupeļi tirgoti tirgoti par 80 kapeikām kilogramā, bijuši arī par 60 kapeikām – tādi sīkāki, bet, kas nopirkuši, nesūdzas – garšojuši ļoti labi. Tagad nāk un prasa vēl. Viena no skaļākajām jautātājām – kāda darbiniece no martena ēdnīcas. Kad viņa izgājusi, Dzintra saka – sev sapirksies kartupeļus, bet strādniekus baro ar makaroniem. Ne jau šī sieviete virtuves baltajā uzsvārcī par to vainojama, un tomēr – kāpēc Autobusu parkā pusdienas bija garšīgas, bet te, kur vīriem cehā smags darbs, pusdienās viena bezgaršīga vienmuļība?

_____________
Arī turpmāk pārlūkosim arhīvu, lai pastāstītu, par ko vēsturiski nozīmīgajā 1990.gadā rakstīja mūsu laikraksts. Tas ir mūsu valstij izšķirīgi nozīmīgs un sarežģīts pārmaiņu laiks. Latvijas PSR Augstākā padome pieņēma deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, ”Kurzemes Vārds” savukārt atguva savu pirmās brīvvalsts nosaukumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz