Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar izrādi apbraukās novadus

Ar izrādi apbraukās novadus
01.12.2011 07:05

Piektdien pulksten 18 Durbē ar režisora Mārtiņa Eihes iestudēto izrādi “Noslēpumainās variācijas” viesosies divi Liepājas teātra aktieri – Ēriks Vilsons un Leons Leščinskis, apstiprina Durbes Kultūras nama vadītāja Daira Veilande.

Izrāde iestudēta pēc Ērika Emanuela Šmita tāda paša nosaukuma romāna. Tā vēsta par to, kā rakstnieks, Nobela prēmijas literatūrā laureāts Ābels Znorko dzīvo viens pats nomaļajā Rezvanejas salā. Rakstnieks pārtraucis gandrīz visus kontaktus ar ārpasauli, kad pie viņa ierodas žurnālists Ēriks Larsens. Viņš vēlas intervēt autoru par viņa pēdējo grāmatu – saraksti ar tālumā mītošo mīļoto. Patiesība par rakstnieka un žurnālista nodomiem atklājas lēnām, vēsta izrādes pieteikums.

Jau iepriekš izrāde “Noslēpumainās variācijas” bijusi skatāma Cīravā. Tuvākajā laikā mākslinieki plānojuši viesoties arī Pāvilostā, kur izrāde būs skatāma 10. decembrī, un citos mūspuses novados. “Pamatā tagad braukāsim apkārt,” saka Ābela Znorko lomas atveidotājs Leons Leščinskis.

2005. gadā šo izrādi Liepājas teātrī iestudēja režisors Mārtiņš Eihe, vēlāk par šo darbu viņš saņēmis arī “Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā “Gada spilgtākā debija”. Taču pēc tam, kad Liepājas teātrim beidzās autortiesību līgums ar “Noslēpumaino variāciju” dramaturgu, izrādes demonstrēšanu Liepājas teātrī pārtrauca. Nu tiesības to izrādīt nopirkuši paši aktieri, apstiprina L. Leščinskis.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz