Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Karosta un Tosmare pirmās uzstāda siltummezglus

Karosta un Tosmare pirmās uzstāda siltummezglus
22.01.2007 17:07

0

Atslēgvārdi

Karostas un Tosmares mikrorajonos ir pabeigta nepieciešamo siltummezglus (ISM) uzstādīšana. Tie ir pirmie mikrorajoni Liepājā, kur siltumenerģija tiks tērēta tik, cik nepieciešama. Meklējot labāko risinājumu, ISM ir uzstādīti arī tajos namos, kur nav pagrabu, informē siltuma ražošanas uzņēmumā ”Liepājas enerģija”. Mikrorajonu pārvaldniece Gaida Korņilko ir gandarīta, ka beidzot Karostā un Tosmarē siltumenerģija tiks uzskaitīta tā kā to nosaka likumdošana, aprēķinot patērētās MWh pēc mērinstrumenta, nevis pēc kvadrātmetriem, kā tas bijis līdz šim.

G. Korņilko ir pārliecināta, ka šī ir lieta, par ko īpaši nevajadzētu diskutēt, bet gan pārliecināt cilvēkus, ka siltummezgls ir neatņemama mājas sastāvdaļa. ”Nav citu variantu un mums kā apsaimniekotājam, kuram cilvēki ir uzticējuši rūpes par mājas apsaimniekošanu, tas ir jādara,” piebilst G. Korņilova.

Gan Karostā, gan Tosmarē ISM uzstādīti pašu spēkiem. Kā norādīja SIA ”Karosta” siltumiekārtu uzraugs Aldis Erntsons, bijis svarīgi uzstādīt kvalitatīvus ISM. Kopuma Karostā uzstādīti  46 ISM, bet Tosmarē – 24 ISM. Kopā ISM ierīkošanai izlietoti 308 tūkstoši latu. SIA ”Karosta” ir pirmais, no lielajiem namu apsaimniekotājiem, kas pilnībā pabeidzis individuālo siltummezglu uzstādīšanu.

Šogad tiks turpināta sadarbība ar namu apsaimniekotājiem par Individuālo siltummezglu uzstādīšanu. ISM ierīkošanai uz nomaksu uzņēmums ”Liepājas enerģija” ir ieplānojis līdzekļus 100 000 latu apmērā. Tāpat tiek plānots  tos namus, kuros nav ISM, aprīkot ar siltumenerģijas uzskaites mērinstrumentiem.

”Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Suškovs norādīja, ka daļa iedzīvotāji bieži vien neizprot ISM nozīmi. ”Tas dod iespēju ne tikai regulēt siltumenerģijas patēriņu namā un līdz ar to maksāt tikai par patērēto, bet arī norāda uz trūkumiem namā,” skaidro A. Suškovs.

Pagājušā gada novembrī un decembrī maksājot pēc noteiktā tarifa par m2, būtu jāmaksā Ls. 0,82 +PVN, bet  namos ar ISM  iedzīvotāji maksāja vidēji Ls. 0,45 par m2, pārrēķinot patērētās MWh.  

Siltummezgls ļauj regulēt siltuma padevi un ekonomēt naudu. Alternatīva ir situmskaitītājs, kura uzdevums ir uzskaitīt arī to siltumu, kas aizplūst caur pagraba logiem vai atvērtām ārdurvīm. SIA ”Liepājas enerģija”  šogad tajos namos, kur nebūs ISM, saskaņā ar likumdošanu, būs spiesta uzstādīt siltumskaitītājus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz