Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Konkursā iepazina, cik dažādi ir liepājnieki

Konkursā iepazina, cik dažādi ir liepājnieki
02.06.2012 07:02

Atslēgvārdi

Beidzies Liepājas poļu sieviešu kluba “Vanda” rīkotais konkurss skolēniem “Lai saprašanās un cieņa mūs draudzībā vieno!”, pastāstīja kluba pārstāve Egita Kļujeva. Aktīvākie dalībnieki bija 2. vidusskolas 5.b klases, 8. vidusskolas 6.b klases un Katoļu pamatskolas komandās.

Mācību gada laikā sadarbībā ar sešām Liepājas mazākumtautību biedrībām virtuāli tika uzdoti jautājumi konkursa dalībniekiem sešās kārtās. Katra kārta bija veltīta kādas tautas kultūrai, kuru pārstāv biedrības Liepājā: poļu, baltkrievu, krievu, ukraiņu, lietuviešu un vācu. Jautājumu sagatavošanā iesaistījās biedrību pārstāvji. Konkursa mērķis bija rosināt skolēnu interesi par dažādu tautību biedrību darbību, veidot cieņu pret dažādu tautu kultūru un tradīcijām un attīstīt iecietību.

Konkursā iesaistījās apmēram 230 dalībnieku no astoņām skolām, pirmajā kārtā pat ap 300, taču ne visiem pietika pacietības, uzņēmības un laika izturēt konkursu līdz galam, sacīja E. Kļujeva. Viņa teica, ka īpaši rūpīgi un interesanti atbildes sagatavojuši Katoļu pamatskolas skolēni.

Uzvarētāji saņēma kluba “Vanda” pateicības apliecības un biedrību sarūpētās dāvanas. Taču galvenā balva bija 24 aktīvāko komandu dalībnieku brauciens uz Rīgu un Eiropas Savienības mājas un Vecrīgas apmeklējums 25. maijā.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz