Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izdodas kas vairāk par siermaizītēm

Izdodas kas vairāk par siermaizītēm
26.08.2010 17:21

Atslēgvārdi

Kā radio “Skonto” Liepājas studijas dīdžejs un grupas “Willow Farm” līderis Emīls Dreiblats aizrāvies ar ēst gatavošanu, paliek noslēpums. “Es nezinu,” viņš smaidot saka. Kad nav jāskrien uz darbu vai mēģinājumiem, Emīls labprāt rosās virtuvē.

“Man patīk ar ēdienu eksperimentēt. Un tad to daru brīvdienu rītos. Iemīļotās siermaizes taisu kopā ar tomātiem, šķiņķi, esmu mēģinājis arī ar skābiem gurķiem. Variācijas ir entās,” apgalvo mūziķis. Un, kas ir gluži vai katras sievietes sapnis, pasniedz tās brokastīs savai sievai. Nav obligāti, ka, pārnākot mājās no darba, ēdienam jābūt jau galdā, Emīls to var pagatavot arī pats.

Studentu gados iztikts ar ēstuvju piedāvātajām lētajām soļankām, paša gatavotiem makaroniem ar kečupu vai ceptiem kartupeļiem ar krējumu. “Pat nezinu, kurā brīdī radās interese par normāla ēdiena gatavošanu. Neviens man neko īpaši nav mācījis. Visu apgūstu pamazām. Piemēram, šopavasar pirmo reizi iemarinēju gaļu,” palepojas mūziķis. Vienīgais, ko viņam nepatīk virtuvē darīt, ir mizot kartupeļus. “Man tas sanāk divreiz lēnāk, nekā citiem,” pasūkstās Emīls.

“Patiešām tā arī ir! Ēst gatavošanas process relaksē, atpūtina prātu,” piekrīt mūziķis. “Sevišķi, kad taisu suši. Tad ir jāstrādā ar rokām: lēnām uz aļģu lapām izkārtoju rīsus, lieku pildījumu, pēc tam ar bambusa paklājiņu visu aizripinu ciet…”

Vasara ir pasakains laiks tam, lai ēstu to, kas šobrīd atrodams dārzā. Lūk, pāris receptes, ko Emīls eksperimentēšanas rezultātā apguvis virtuvē. Labu apetīti!

Kartupeļu un dārzeņu sacepums (2 personām)
Nepieciešams: kartupeļi (4-5 gab.), kabacis, sīpols, ola, kartupeļu milti vai milti, eļļa, zaļumi (lociņi, dilles)
Pagatavošana: Nomizo kartupeļus, sarīvē uz rupjas rīves, liek cepties eļļā uz pannas. Kad kartupeļi ir puslīdz izcepušies, liek klāt mazos kubiciņos sagrieztu kabaci. Piegriež klāt sīpolu (var arī iztikt). Kad viss pacepts, piesit klāt olu, pievieno mazliet kartupeļu vai kviešu miltus, zaļumus. Uz lēnas mērenas uguns visu cep, kā rezultātā var iegūt ko līdzīgu lielam plācenim. Pasniedz kopā ar krējumu, majonēzi vai kečupu.

Emīla piebilde: Ja gribas ko līdzīgu sautējumam, beigās var pievienot tomātus, kas ēdienu padarīs šķidrāku un ko līdzīgu putrai. Taču tos liek klāt pie beigām. Ēdienam var likt klāt arī baklažānu, papriku.

Makaroni ar tomātu mērci (2 personām)
Nepieciešams: malta gaļa (aptuveni 300 g), eļļa, sīpols (vidēji liels), tomāti (3-4 gab.), garšvielas
Pagatavošana: Uz pannas apcep malto gaļu. Var piešaut klāt tako garšvielas. Atsevišķā kaltiņā mazliet ielej eļļu, ieber un apcep smalki sagrieztu sīpolu līdz tas kļūst zeltaini brūns. Tad liek klāt smalki sagrieztus tomātus. To visu kādu brīdi sutina. Garšvielas liek klāt pēc izvēles. Kad maltā gaļa apcepusies, liek iekšā katliņā, kur it tomāti un sīpolu, uzvāra un visu kopā pasutina.

Paralēli citā katliņā vāra makaronus, kad tie izvārījušies, nokāš un liek uz pannas, kur iepriekš cepta maltā gaļa. Makaroniem pievieno pesto mērci. Kad viss kopā samaisīts, pa virsu pārkaisa parmas sieru.

Ēdienu servē pēc patikas: mērci var sajaukt kopā ar makaroniem, vai vienkārši uzlikt uz šķīvja blakus makaroniem.

Emīla piebilde: ēdienam var likt klāt arī papriku, skābu gurķi. Ja kāds ir veģetārietis, bez gaļas var iztikt, bet tad jāpieliek vairāk tomātus. Ar šādu mērci makaroni garšo feināk, nekā vienkārši ar kečupu!

_________________

Padalies arī tu ar interesantu un gardu recepti, kā pagatavot vai saglabāt burciņās gurķīšus, kabačus, tomātus, sēnes, ērkšķogas, ābolus utt.! Tātad no tā, ko šobrīd var atrast mežā, dārzā vai uz lauka. Savas receptes un arī ieteikumus, kā un ko labāk darīt, piemēram, skābējot vai marinējot, vārot vai cepot, sūtiet uz [email protected]. Šajā ražas laikā ko interesantu un ņammīgu piedāvāsim gan no tā, ko būsiet iesūtījuši jūs, lasītāji, gan ko mums atklās kāds no mūziķiem, sportistiem, politiķiem, restorānu vadītājiem utt.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz