Mācāmies gatavot Liepājas īpašo kokteili
Lai apgūtu pareizu un precīzu īpašā Liepājas kokteiļa “Amber City” pagatavošanas un pasniegšanas, kā arī prezentēšanas prasmi, vakar restorānā “Libava” pulcējās Liepājas kafejnīcu, bāru un restorānu bārmeņi un to vadītāji vai īpašnieki.
Pasākumu, kurā bija apvienoti gan kvalifikācijas celšanas kursi, gan arī praktiskā apmācība, vadīja Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents un kokteiļa “Amber City” autors, bijušais liepājnieks Raitis Akerblūms un LBF biedrs un bartendin.lv pasniedzējs Ingus Reizenbergs.
Noslēgumā bārmeņi kārtoja eksāmenu un saņēma sertifikātu par iegūtajām zināšanām un prasmēm pagatavot “Amber City”. Sertifikāts atradīsies konkrētajā bārā pie sienas.
Atgādināsim, ka ideja par Liepājas īpašo kokteili radās pirms aptuveni pusgada un tā izstrādāšanā piedalījās daudzi mūsu pilsētas bārmeņi, piedāvājot savus variantus. Šis kokteilis, līdzīgi kā Liepājas īpašais ēdiens “Liepājas menciņi”, kas šogad svinēja pirmo dzimšanas dienu, ir kā mūsu pilsētas gastronomiskā vizītkarte.
Andra Gertsona foto
Vispirms Raitis Akerblūms pats precīzi nodemonstrēja kokteiļa “Amber City” pagatavošanas un pasniegšanas nianses, un tad pie darba ķērās bārmeņi.
Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 1. augusta numurā.
#kvards-20120801-08#