Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Visa pamatā – sāls un pipari

Visa pamatā – sāls un pipari
06.10.2010 17:22

Atslēgvārdi

Dziedātājs un Liepājas Simfoniskā orķestra bundzinieks Andris Ērglis saka, ka gards ēdiens sanāk tad, ja ir labs garastāvoklis un to dara bez steigas. “Labs, pikants un garšīgs,” iznākumu raksturo Andris. Tā kā viņš ir liels kartupeļu ēdājs un gaļas cienītājs, bez šī lietām uzturā neiztikt.

Jau no mazotnes Andris sekoja līdzi vecmāmiņu gaitām virtuvē. “No vienas mācījos, piemēram, kā uzcept pankūkas, bet no otras – kā pagatavot meža gaļas ēdienus, jo vecaistēvs bija mednieks,” atceras dziedātājs. Šobrīd Andris izmanto gan tās receptes, ko noskatījis un apguvis tolaik, gan eksperimentējot rada jaunas. Viņš uzskata: jo mazāk garšvielu, jo labāk. “Tā ēdiens saglabā savu garšu,” pārliecinājies Andris, un apgalvo, ka pamatā pietiek ar pipariem un sāli, jo ēdienu nevajag pārsātināt.

Kas ģimenē gatavo visbiežāk? “Pusi uz pusi,” atbild Andris, jo ne tikai dziedātājam, bet arī viņa sievai Kristīnei patīk rosīties pie plīts. “Es labprātāk taisu ēdienus ar ko var kārtīgi paēst, bet viņa – visādus saldos,” smaidot pastāsta Andris. Lai gan arī zupas un citi ēdieni Kristīnei padodas. Dažkārt ģimenes galdā tiek likta folijā cepta karpa vai kotletēs samalta līdaka. Makšķerēšana ir viens no Andra vaļaspriekiem, un, ja gadās labs loms, tad, protams, pats ķērājs to vislabāk zina, kā pagatavot.

Tā kā no jaunās dārzeņu ražas, kas šobrīd ienākusies, sanāk ļoti garšīgs sautējums, Andris pastāsta, kā viņa ģimenē tas tiek gatavots.


Podiņos sautēti dārzeņi ar gaļu
Nepieciešams: kartupeļi, burkāni, tomāti, pētersīļi, gaļa (cūkgaļa vai liellopu gaļa), sāls un pipari.
Pagatavošana: Podiņu pavisam nedaudz iesmērē ar eļļu, lai sautējums nepiecepas. Podiņā visu liek kārtās: vispirms gaļu, tad pārkaisa sāli un piparus, turpina likt kubiciņos sagrieztus burkānus un kartupeļus, pētersīļus. Atkal liek gaļu, sāli, piparus, burkānus, kartupeļus un pētersīļus. Pielej apmēram 30 – 50 gramus ūdens. Podiņu šauj 170 vai 180 grādu karstā krāsnī uz stundu. Desmit minūtes pirms sautējuma izņemšanas no krāsns, uz tā saliek sagrieztus tomātus.

Labu apetīti!

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz