Vārīsim zupu!
Iespējams, daudzas mājsaimnieces uzskata, ka zupas vārīšana ir viens no vieglākajiem un vienkāršākajiem veidiem, lai sagādātu siltu maltīti.
Taču, kā pastāstīja bistro “Trīs vanagi” īpašnieks un pavārs ARTIS LUKŠA – siltās viras gatavošana sevī ietver teju mākslinieciskus un smalkus procesus.
“Es uzskatu, ka zupai jābūt kā pamatēdienam visiem cilvēkiem, bet jo īpaši bērniem un veciem ļaudīm, kā arī tiem, kas strādā smagu fizisku darbu. Vai gluži otrādi – ļoti emocionāla un intelektuāla darba veicējiem,” stāsta Artis. Tās var būt visdažādākās karstās gaļas, dārzeņu, zivju, saldās zupas u.t.jpr. Taču to, kā tehnoloģiski pareizi šis brīnums jāgatavo, nereti nezina pat profesionāli pavāri kafejnīcās un mājsaimnieces ar lielu pieredzi. Noteikumus neievēro un sistemātiski pārkāpj! Daudzi domā, ka tas ir ļoti vienkārši. Sametam visus nepieciešamos produktus katlā un vāram! A. Lukša uzskata, ka tādai zupai labāk vispār neķerties klāt. Viņš vēlreiz uzsver: jāgatavo tā, lai katru dienu zupa dotu veselības un svētku izjūtu. Izvārīt patiesi labu zupu ir māksla, tās gatavošanas process prasa lielu uzmanību, kā arī laiku. Pēc speciālistu atzinumiem, ir izstrādāti seši galvenie noteikumi, kas būtu jāievēro, ķeroties pie zupas vārīšanas.
Plašāk par zupas vārīšanas noslēpumiem uzziniet šodienas “Kurzemes Vārdā”.