Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Lielais piliens” aizbrauc uz Rēzekni

“Lielais piliens” aizbrauc uz Rēzekni
14.04.2011 07:03

Atslēgvārdi

Ikgadējā tautas deju festivālā “Aprīļa pilieni” šogad enerģijas bija pārpārēm – sporta sacensībās dejotāji pamanījās ne tikai sportot, bet izpildīt arī dažādus šova elementus, kamēr koncerta skatītāji burtiski gavilēja, vērojot dažādu tautu deju priekšnesumus, ko festivāla dalībnieki bija atveduši no malu malām.

“Aprīļa pilienu” tradicionālā sporta sadaļā, kas notika 8. vidusskolā, piedalījās 15 kolektīvu ar savām komandām un līdzjutējiem. Uzdevums bija pēc iespējas ātrāk veikt dažādas stafetes. Šeit pamanāmākie bija deju kolektīvi “Bitīte”, “Zelta bites”, “Randiņš” un “Raitais solis”, kas katru stafeti papildināja ar saviem šova elementiem. Bet uzvarētāju gods tika rēzekniešiem no deju kolektīva “Vīmyns”.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga stāsta, ka sportiskā garā norisinājies arī vairāku stundu garais koncerts, kurā katrs kolektīvs dejojis vairākas dejas. Kad uz skatuves dejota krievu “Kaļinka” vai “Mana Marusja”, kā arī lietuviešu “Ganu deja”, zāle burtiski uzgavilējusi.

Skatītāji savas simpātijas izteica, balsojot ar žetoniem, ko saņēma pie ieejas, tie sabira burkās, kur jau bija sporta sacensībās nopelnītie žetoni. Tādējādi noskaidroja, ka balva dosies uz Rēzekni pie azartiskajiem “Vīmyns” dejotājiem. “Liels paldies, te patiešām bijām kā mājās. Jutāmies tik pagodināti, ka varam dejot uz vienas skatuves ar tik profesionāliem kolektīviem no visas Latvijas. Mums ir liels prieks, ka patikām liepājniekiem, nemaz necerējām uz tādu atbalstu. Lai arī citi sarīkojumi izdodas tikpat labi!” pēc balvas saņemšanas sacīja “Vīmyna” vadītājs Guntis Tjarvja.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz