Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Smaku mērījumus “Kolumbija” veicis bez vides inspektoru klātbūtnes

Smaku mērījumus “Kolumbija” veicis bez vides inspektoru klātbūtnes
15.06.2011 13:27

Zivju pārstrādes uzņēmums “Kolumbija” maija pēdējā dienā vecis smaku mērījumus un šodien to rezultāti uzņēmumam jāiesniedz Valsts vides dienesta Liepājas reģionālajā vides pārvaldē (LRVP), informēja LRVP Kontroles daļas vadītājs Roberts Bērziņš.

Viņš gan norādīja, ka mērījumi veikti bez LRVP inspektoru klātbūtnes, taču nekomentēja, vai mērījumi ir ticami un vai LRVP tos ņems vērā.

Jau ziņots, ka LRVP šogad un pērn saņēmusi gandrīz 20 iedzīvotāju sūdzības par smaku, kas rodas zivju kūpināšanas procesā zivju apstrādes uzņēmumā “Kolumbija”. LRVP līdz 1.jūnijam bija uzdevusi uzņēmumam veikt smaku mērījumus.

“Vispirms jāiepazīstas ar mērījumu rezultātiem un jārunā ar uzņēmuma vadību,” sacīja Bērziņš. Atbildot uz jautājumu, kāpēc LRVP inspektori nav pieaicināti piedalīties smaku mērīšanas procesā, Bērziņš sacīja, ka tas parādot uzņēmuma attieksmi pret vidi kontrolējošajām institūcijām.

Iepriekš Bērziņš apgalvoja, ka inspektoru piedalīšanās smaku mērījumu procesā ir obligāts nosacījums, lai mērījumu rezultāti būtu ticami.

Kā informēja amatpersona, atbilstoši LRVP rīkojumam, uzņēmumam smaku mērījumu rezultāti LRVP jāiesniedz divu nedēļu laikā jeb līdz šodienai.

Komentējot “Kolumbijas” projektu vadītāja Mārtiņa Rozes apgalvojumus, ka gaisa piesārņojuma normatīvus uzņēmums nav pārkāpis, Bērziņš iepriekš sacīja: “Lai viņi to pierāda, veicot smaku mērījumus. Tas ir vienīgais veids, kā to izdarīt.”

Smaku mērīšanas process, kā norādīja Bērziņš, ir sarežģīts un nav veicams vienā vai divās dienās. Viņš skaidroja, ka laiks nepieciešams, lai laboratorijā veiktu, piemēram, paņemto paraugu analīzes.

“Smaka ir visu laiku, bet tās izplatība pilsētā ir atkarīga no vēja virziena un atmosfēras spiediena,” informēja Bērziņš. Viņš pastāstīja, ka smaku mērījumi, lai nodrošinātu to ticamību, uzņēmumam būs jāveic LRVP speciālistu uzraudzībā un laikā, kad uzņēmumā notiek visaktīvākā darbība.

Dūmi, kas rodas zivju kūpināšanas procesā, izmantojot alkšņu šķeldu, neesot veselībai kaitīgi, taču, kā sacīja Bērziņš, “kas par daudz, tas par skādi”.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz