Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

28. augustā vizītē ieradīsies Eiropas kultūras galvaspilsētas žūrija

28. augustā vizītē ieradīsies Eiropas kultūras galvaspilsētas žūrija
20.08.2009 12:15

Liepāja rūpīgi gatavojas Eiropas Kultūras galvaspilsētas (EKG) žūrijas uzņemšanai šā gada 28. augustā.

No trīspadsmit žūrijas locekļiem, kuru vidū ir gan Latvijas pārstāvji, gan starptautiski eksperti, Liepājā ieradīsies pieci. Žūrijas vizīte Liepājā ilgs sešas stundas, kuru laikā viesi tiks iepazīstināti ar pilsētu, Liepājas pieteikumā iekļautajiem projektiem un to iespējamajiem realizētājiem, kā arī tiksies ar dažādu nozaru pārstāvjiem.

Liepājā ieradīsies EKG žūrijas komisijas priekšsēdētājs un “Liverpūle 2008” kultūras galvaspilsētas projekta direktors Sers Roberts Skots (Sir Robert Scot), žūrijas priekšsēdētāja vietnieks un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis, “Korka 2005” ģenerāldirektora vietniece Merija Makārtija (Mary Mac Carthy), kura pašlaik darbojas vienā no plašākajiem pilsētu atjaunošanas projektiem Eiropā — Dublinas doku attīstības projekta pārvaldes iestādē, līdzšinējā LR Ekonomikas ministrijas Tūrisma nodaļas vadītāja Aira Andriksone, LR Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas ieviešanas departamenta direktore Dace Vilsone. Žūrijas pārstāvjus pavadīs atbildīgā par Eiropas kultūras galvaspilsētas projektu Eiropas Komisijas Izglītības un kultūras ģenerāldirektorātā – Žaklīna Pako (Jacqueline Pacaud) un EKG projekta koordinatore Kultūras ministrijā Liega Piešiņa.

“Vizītes programma ir gatava, nepieciešams veikt vēl dažus praktiskus sagatavošanās darbus. Vizītes programmā esam iesaistījuši ļoti daudz cilvēku un apmeklēsim vairākas vietas un pasākumus, tāpēc vēlamies, lai tā noritētu gludi un žūrija Liepājā pavadītu patīkamu dienu”, – stāsta EKG Liepājas projekta vadītāja Ieva Hmieļevska.

Paralēli vizītes sagatavošanai sadarbībā ar Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas programmas studentiem gatavojam arī noslēguma prezentāciju, kuru žūrijai tiks prezentēta šā gada 15. septembrī Rīgā. 15. septembra vakarā taps zināms žūrijas lēmums, kura no Latvijas kandidātpilsētām kļūs Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014. gadā.

Krista Kalnarāja,
Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde”
Starptautisko sakaru un attīstības projektu vadītāja

 

Mākslinieka Reiņa Kuncīša instalācija “Antena”, kas Liepājas Latviešu biedrības nama ieejas jumtu rotās līdz pat 15. septembrim, kad tiks nosaukta Eiropas kultūras galvaspilsētas titula ieguvēja. “Antena” simbolizē divpusējās un atvērtās komunikācijas principu, jūtīgumu, uztvert un raidītspēju, kas ilustrē metodi, pēc kuras veidots Liepājas Eiropas kultūras galvaspilsētas pieteikums un tajā iekļautie projekti. Arī katram liepājniekam projekta ir “antenas” loma.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz