Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Acumirklīgas “purpura simfonijas”

Acumirklīgas “purpura simfonijas”
26.11.2011 07:09

Atslēgvārdi

“Tējas istabā” atklāta un līdz 10. decembrim būs apskatāma Kurta Sautera fotoizstāde “Purpura simfonijas”. Šī jau ir pazīstamā Šveices fotomākslinieka otra viesošanās Liepājā, jo vasarā viņš šeit prezentēja savas Indijā tapušās bildes ekspozīcijā “Indija – mistiskie pieskārieni”, bet tagad aicina uz vēl vienu Indijas vakaru 2. decembrī pulksten 18.

Pasaulē pazīstamais fotogrāfs Kurts Sauters dzīvē ir izbaudījis dažādus līkločus. Vispirms, ejot parasto Rietumeiropas panākumu gūšanas ceļu, sasniedzis statusu un līmeni, kas nosaucams par bagātam un priviliģētam cilvēkam piederošu. Bet, nebūdams tajā laimīgs, viņš turpinājis meklēt savu īpašo ceļu, ko nosaucis par dalīšanos privilēģijās. Pašlaik, izdalījis lielāko daļu no sava gandrīz miljonu dolāru vērtā īpašuma sociālos projektos Indijā un Eiropā, apzināti vairākus gadus nostrādājis veco ļaužu pansionātā Cīrihē, viņš apgalvo, ka jūtoties daudz laimīgāks. Daļu no sava pārdotā pēdējā īpašuma Itālijā fotogrāfs vēlas investēt sociālos projektos Indijā un Latvijā.

Kurts Sauters darbību fotogrāfijā uzsācis mūzikas un modes pasaulē, veidojot portretus. No 1991. līdz 1995. gadam, dokumentējot karu, viņš strādājis bijušajā Dienvidslāvijā.

1996. gadā viņš mainījis savu dzīvesveidu, uzsākot garīgo – sevis ierobežošanas un atteikšanās ceļu. Tā radusies kustība “Dalīsimies privilēģijās”, kas ir brīva no jebkura veida organizācijām un reliģijām, lai dāvātu ēdienu visnabadzīgākajiem, sniegtu bezmaksas medicīnisko aprūpi un bez maksas mācītu angļu valodu ielu bērniem un viņu mātēm.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Kurta Sautera foto

Kurta Sautera fotoizstāde “Purpura simfonijas” jaunrades centrā “Tējas istaba” piedāvā iespēju skatītājam pašam kļūt par mākslinieku.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz