Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina pieteikties Kuršu Vikingu liellaivu sacensībām

Aicina pieteikties Kuršu Vikingu liellaivu sacensībām
Foto: Publicitātes
17.06.2016 17:21

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Lai godātu Liepājas kā jūras un ostas pilsētas vēsturi un tradīcijas, Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde ”Kultūras pārvalde” sadarbībā ar  Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi, SIA ”Tūrisma attīstības grupa” un biedrību Tūrisma klubs ”Oga” Jūras svētku laikā, 9. jūlijā, rīkos ”Jūrasbraucēju Kuršu Vikingu liellaivu sacensības”, kas būs sportiska, atraktīva un interesanta aktivitāte un varētu kļūt par jauku un ikgadēju tradīciju, portālu informē Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

Sacensības norisināsies 9.jūlijā no pulksten 13:00 Liepājas promenādē pie Liepājas jahtu ostas piestātnes Jūras svētku ietvaros. Jūrasbraucēju Kuršu Vikingu liellaivu sacensībām visi interesenti aicināti pieteikties līdz 4.jūlijam, vai līdz pieteikušās būs 20 komandas. Sacensībām var piedalīties komandas piecu cilvēku sastāvā. Lai pieteiktos sacensībām, jāaizpilda elektroniskā pieteikuma anketa šeit: http://ej.uz/LaivuSacensibas .

Kā atzīst Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, Liepājai kā pilsētai pie jūras ir svarīgi veidot stabilas Jūras svētku tradīcijas un papildināt jau ikgadējās aktivitātes ar jaunām. Liellaivu airēšanas sacensības labi iederas jau esošajā piedāvājumā, dodot iespēju arī pārbaudīt savu varēšanu liellaivas airēšanā, kā to darījuši senie kurši, kas reiz šeit dzīvojuši un iedibinājuši jūrniecības tradīcijas.

”Pirmās rakstiskās liecības par pilsētu, ostu un drosmīgajiem kuršu jūrasbraucējiem ir saglabājušās no 13. gadsimta un iespējams tāpēc šodien varam lepoties ar savu ostu un mūsu jūrasbraucējiem. Tas arī bija idejas pamatā, lai kopīgi ar Kultūras pārvaldi un Tūrisma klubu ”Oga” vēlētos iedibināt jaunu tradīciju – Jūrasbraucēju Kuršu Vikingu liellaivu sacensības. Domāju, ka airēšanas sacensības ar liellaivām būs interesantas aktīvajiem un sportiskajiem liepājniekiem, lai pārbaudītu savu varēšanu netradicionālā veidā”, norāda Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

Sacensību galvenais tiesnesis Raimonds Reinis uzsver, ka, lai arī tiks vērtēts komandas izskats un atraktivitāte, galvenais tomēr būs sportiskā varēšana pēc iespējas ātrāk veikt noteikto distanci. Airēšanas sacensības notiks ar Kuršu Vikingu liellaivām. Komandām ar liellaivām būs jāveic 200 -250 m distance Liepājas tirdzniecības kanālā iepretim Liepājas jahtu ostai. Tie, kuri vēlas iepazīties ar liellaivām, aicināti veikt treniņbraucienus Ālandaes upē 29.jūnijā no pulksten 18:00 līdz 22:00 Grobiņā, ”Kuršu Vikingu apmetnē”.

Kuršu Vikingu liellaivu sacensību uzvarētāji iegūs Ceļojošo kausu un visi kopā varēs atpūsties Liepājas Olimpiskā centra ”Baseins&SPA”. Savukārt komandas, kuras iegūs 2. un 3. vietu, saņems pārsteiguma balvas. Organizatori apbalvos arī komandu ar atraktīvāko noformējumu.

Ar sacensību nolikumu aicinām iepazīties šeit: http://liepajaskultura.lv/uploads/files/laivu_sacensibu_nolikums.docx .

Kā ziņots iepriekš, 9.jūlijā no pulksten 11:00 Liepājas promenādē norisināsies Jūras svētki.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz