Pirmdiena, 20. maijs Venta, Salvis, Selva
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz Starptautiskai bērnu aizsardzības dienas veltītu sarīkojumu “Krāsu un skaņu varavīksnē”

Aicina uz Starptautiskai bērnu aizsardzības dienas veltītu sarīkojumu “Krāsu un skaņu varavīksnē”
28.05.2008 14:49

Atslēgvārdi

30.maijā, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16  notiks bērniem un jauniešiem veltīts sarīkojums ”Krāsu un skaņu varavīksnē”, kura laikā pie muzeja ieejas atklās mākslinieces Velgas Gūtmanes skolnieces Katrinas Madaras gleznojumu ekspresizstādi, mazajā izstāžu zālē atklās pasaules bērnu zīmēju izstādi, bet pēc tam notiks Jāzepa Mediņa mūzikas skolas kamerorķestra ARMONICO koncerts.

Plkst. 13 pie muzeja ieejas atklās Liepājas 10.

vidusskolas 3. klases skolnieces Katrīnas Madaras Stadgales gleznojumu ekspresizstādi. Viņai šogad paliek 10 gadi. Katrīnai – Madarai patīk darboties ar krāsām.

Ar zīmēšanu un gleznošanu Katrīna intensīvi sāka nodarboties četru gadu vecumā mākslinieces Velgas Gūtmanes bērnu mākslas studijā. Līdz tam viņas labākā padomdevēja bija māmiņa Ineta Stadgale, kura pati nodarbojas ar gleznošanu. Tā kā mamma glezno portretus, portretiem pievērsusies arī mazā Katrīna, tikai savā jaunā kvalitātē.

Katrīnas iztēle izpaužas viņas darbos. Talantīgā meitene atradusi visai savdabīgu gleznošanas paņēmienu – uz akvareļpapīra glezno ar biezām eļļas krāsām un pēc tam tās pārklāj ar akvareli. Katrīnas gleznojumos tik daudz nepārsteidz bērna spilgtā un atraisītā fantāzija, kas būtībā ir raksturīga šim vecumam, bet gan apskaužama krāsu izjūta un garīgums, kas plūst no šiem darbiņiem.

Jau piecu gadu vecumā mazā Katrīna pirmo reizi piedāvāja savus darbus plašas publikas apskatei. Tā bija gleznu izstāde mākslas galerijā Rožu laukumā, kurā ar saviem darbiem piedalījās bērnu zīmēšanas studijas vadītāja Velga Gūtmane un viņas studijas bērni. 2004. gadā studijas kopizstādē laicīgās mākslas galerijā ”K-2” Katrīna Madara piedalījās ar indiāņu un princesīšu portretiem, kuri pēc tam tika izstādīti Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, kā arī Liepājas 15. vidusskolā. 2005. gadā daļa Katrīnas Madaras darbu kopā ar Velgas Gūtmanes darbiem tika izstādīti Latviešu biedrības namā par godu Liepājas dzimšanas dienai.  Šogad talantīgā meitene radījusi jaunus gleznojumus, kuri būs redzami ekspresizstādē.

Savukārt plkst. 14 Liepājas muzeja mazajā  izstāžu zālē Taipejas misijas Latvijā vadītājs Deivids Vangs atklās pasaules bērnu ceļojošo zīmējumu izstādi ”Varavīksnes tilts”, kurā skatāmi bērnu zīmējumi no dažādām pasaules valstīm.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Starptautisko bērnu un jauniešu mākslas galeriju “Piektais ritenis” un Taivānas mākslas izglītības asociāciju. Ekspozīcijā iekļauti godalgoti darbi no Āzijas valstīm, Kanādas, ASV, bet īpaši daudz – no Latvijas un Lietuvas.

Pēc tam plkst. 15 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē sāksies Jāzepa Mediņa mūzikas skolas kamerorķestra ARMONICO koncerts. Orķestra diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Normunds Dreģis. Viņa  darbības laikā ir notikusi gan kamerorķestra sastāva, gan repertuāra paplašināšana.

Sarīkojumu ”Krāsu un skaņu varavīksnē” finansiāli atbalsta Liepājas kultūras pārvalde.

Liepājas muzejs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz