Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz Tautas deju festivālu “Aprīļa pilieni 2012”

Aicina uz Tautas deju festivālu “Aprīļa pilieni 2012”
12.04.2012 12:04

Sestdien, 14. aprīlī, pulksten 18 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē notiks jau 8. Tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni”, kurā skatītājus priecēs deviņi tautas deju kolektīvi no Cēsīm, Rīgas un Liepājas, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga.

Nu jau astotais pavasaris Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva ”Kvēle” dejotājiem un tā vadītājai Ingrīdai Lūkai ir īpaši nozīmīgs un darbīgs, jo atkal vienkopus tiek pulcēti Latvijas tautas deju kolektīvi festivālā ”Aprīļa pilieni”.

Festivāla mērķis ir ne tikai stiprināt Dziesmu un deju svētku tradīciju un veicināt vadītāju jaunradi un sadarbību profesionālās meistarības jomā, bet arī sniegt iespēju jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvu dalībniekiem radoši izpausties savstarpējā sacensībā un sportiskajās aktivitātēs.

Kā tradīcija kļuvusi cīņa par festivāla ceļojošo balvu ”Lielais piliens”. Par to kolektīvu dalībniekiem nākas pacīnīties gan atraktīvās ”3+3 Pilienu Ūdens sacensībās”, gan koncertā, kurā žūrijas vietā ir ikviens koncerta apmeklētājs. Uzvarētājus noskaidro summējot sporta aktivitātēs iegūtos punktus un skatītāju balsojumu rezultātus.

Šogad pirmo reizi ”3+3 Pilienu Ūdens sacensības” norisināsies Liepājas Olimpiskā centra Lielajā baseinā, tāpēc arī festivāla devīze šoreiz ir šāda: ”Pilienu pa pilienam ūdens priekos sanākam…”.

Sacensību noteikumi paredz, ka katrs deju kolektīvs izveido komandu, kurā darbojas 3 puiši un 3 meitas. Tā kā sacensības notiks ūdenī, katrai komandai ir uzdots arī interesants mājasdarbs – izveidot ūdensizturīgu, peldošu talismanu, ko vajadzēs gan nodemonstrēt, gan pielietot vienā no disciplīnām.

Savukārt vakarā notiks festivāla dalībnieku koncerts. Tajā 9 tautas deju kolektīvi, no kuriem 6 pārstāv Rīgu, izpildīs sava šīs sezonas repertuāra aktuālākās, interesantākās un raksturīgākās dejas, apmeklētājiem piedāvājot īpašu un daudzkrāsainu koncertprogrammu.

Mīļi aicinām ikvienu uz Liepājas Olimpiskā centra Rožu zāli sestdien, 14. aprīlī, pulksten 18.00, lai ar visiem tik labi zināmo un iemīļoto Ērika Ķiģeļa dziesmu ”Aprīļa pilieni” piedalītos tautas deju maratonā.

Festivāla ”Aprīļa pilieni” lieldraugi – Liepājas Olimpiskais centrs.

Uzziņai

Šogad par festivāla ceļojošo balvu cīnīsies un ar skatītājiem savā dejotpriekā dalīsies dejotāji no Rīgas kultūras pils ”Ziemeļblāzma” deju ansambļa ”Bitīte & Zelta bites”, Rīgas 69. vidusskolas jauniešu deju kolektīva ”Imanta” un 10.-12. klašu deju kolektīva ”Imanta”, Rīgas Celtniecības koledžas jauniešu deju kolektīva ”Austris”, Cēsu Kultūras un Tūrisma centra tautas deju ansambļa ”Raitais solis”, SIA ”Arodbiedrību kluba ”Vecrīga”” tautas deju ansambļa ”Rīdzenieks” un vidējās paaudzes deju kolektīva ”Rīdzenieks”, kā arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Kvēle” un jauniešu deju kolektīvs ”Kvēle”.

 

Rīgas kultūras pils “Ziemeļblāzma” deju ansamblis “Bitīte & Zelta bites”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz