Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina uz tikšanos ar dzejnieku Aivaru Eipuru

Aicina uz tikšanos ar dzejnieku Aivaru Eipuru
Foto: Publicitātes
26.03.2019 12:49

liepajniekiem.lv

29. martā Kūrmājas prospektā 13, Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) aicina uz tikšanos ar Latvijas Rakstnieku savienības dzejas un prozas konsultantu Aivaru Eipuru, savukārt 30. martā – apmeklēt prozas vai dzejas meistardarbnīcu.

Piektdien no pulksten 16 Aivars Eipurs stāstīs par šī brīža literārajiem procesiem, Latvijas Literatūras gada balvu (LALIGABA) un tai nominētajām grāmatām, poēzijas vilni telpā, kā arī teksta dzimšanu šeit un tagad, informē Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Kristīne Timermane.

Tiks arī analizēti literārās akadēmijas dalībnieku rakstītie mājas darbi un uzdoti jauni. Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un PPLA vadītāja Linda Zulmane iesaka izmantot iespēju konsultēties klātienē ar A. Eipuru: ”Divas reizes gadā Liepājā ir iespējams saņemt dzejas konsultāciju pie Aivara Eipura. Ja ir vēlme konsultēties, iesūtiet man e-pastā savus dzejoļus, kurus pārsūtīšu dzejniekam. Pēc tam tiks norunāts konsultācijas laiks.”

Savukārt sestdien no pulksten 12 interesentiem būs iespēja līdzdarboties prozas vai dzejas meistardarbnīcā. Abas meistardarbnīcas notiks paralēli. Rakstniece Jana Egle auditoriju iepazīstinās ar šausmu stāstu rakstīšanas pamatprincipiem un īpatnībām, savukārt Linda Zulmane runās par dzejas teorijas aspektiem. ”Mēs gan teorētiski, gan praktiski darbosimies ar dzejas teoriju – pantmēru, pantu, atskaņu un līdzīgiem dzejas formas aspektiem. Paskatīsimies, kā tie līdz šim tiek izmantoti literatūrā, kā arī paši mēģināsim vingrināties un saprast, vai konkrētā dzejas forma palīdz rakstīt. Kamēr nezina, kā ir, nevar teikt, ka tas tev neder,” uzskata L. Zulmane, mudinot atnākt un pamēģināt, neatkarīgi no līdzšinējās pieredzes un zināšanām.

Pievienoties PPLA ir iespējams jebkuram. Nodarbības ir bezmaksas un notiek piektdienās un sestdienās, iepriekš vienojoties. Plašāka informācija: [email protected]

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz