Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Akcija “Filmu ceļi Latvijā” šķērso Liepāju

Akcija “Filmu ceļi Latvijā” šķērso Liepāju
17.07.2012 10:08

Atslēgvārdi

Sākot ar 12. jūliju, ikviens televīzijas skatītājs un filmu mīļotājs ir aicināts piedalīties piedzīvojumu ceļojumā “Filmu ceļi Latvijā” un apmeklēt interesantākās vietas Latvijā, kurās jūtama gan pasaules, gan Latvijā radīto filmu elpa. Akcija šķērso Liepāju un akcijas maršrutā iekļautas arī īpašas vietas citviet Kurzemē, kur uzņemtas iemīļotas latviešu mākslas filmas.

“Liepājā daļēji vai  pilnībā uzņemts daudz vairāk filmu, nekā iepriekš domāts. To atklājām  iesaistoties šajā projektā un sadarbojoties ar Liepājas virtuālo Kino muzeju. Filmu ir tik daudz, ka tās visas pat nebija iespējams iekļaut projektā,” stāsta Liepāja reģiona tūrisma informācijas biroja darbiniece Agita Vucena.

Akcijā īpaši izcelta Lailas Pakalniņas filma “Kurpe”, kuras notikumi risinās Liepājā divdesmitā gadsimta piecdesmitajos gados un stāsta par padomju robežsargu pārlieko centību, sargājot valsts robežu. Pieminētas ir arī tādas padomju gados uzņemtas filmas kā ”Pilsēta zem liepām” un “Parāds mīlestībā”, kā arī pavisam nesen uzņemtās “Reiņa dzīvoklis” un “Svešajā ostā”. Savukārt Karostā 1987.gadā uzņemta Padomju filma  “Moonzunds”, kuras notikumi risinās 1915.-1917.gadā un stāsta par notikumiem Baltijas jūras flotē.

Akcijas “Filmu ceļi Latvijā” ietvaros norisināsies fotokonkurss, kurā ir aicināti piedalīties visi akcijas dalībnieki. Lai piedalītos, ir jāapceļo vismaz viens no piedāvātiem maršrutiem, jāuzņem norādīto objektu fotogrāfijas un līdz 30. septembrim tās jāielādē Viasat profilā draugiem.lv. Plašāka informācija par konkursu rodama  draugiem.lv/viasat.

Apmeklējot Liepāju akcijas dalībnieki  ir aicināti nofotografēt savu kurpi Liepājas pludmalē (L.Pakalniņas filma “Kurpe”) vai fotografēties  Avotu un Kr.Valdemāra ielu stūrī, vietā, kas redzama filmā par karu “Pilsēta zem liepām”, kā arī doties uz  Ziemeļu fortiem un fotografēties vietā, kur tika uzņemti filmas “Moonzunds” kadri.

Ikviens akcijas dalībnieks, kas būs iemūžinājis savu piedzīvojumu fotogrāfijās, varēs iegūt vērtīgas balvas. Akciju “Filmu ceļi Latvijā” jau otro gadu organizē digitālās televīzijas uzņēmums Viasat un filmu kanāli TV1000 sadarbībā ar Tūrisma informācijas centriem visā Latvijā  un Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA). Maršruti ir pieejami Viasat profilā draugiem.lv/viasat, ka arī Viasat mājas lapā: viasat.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz