Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aktrises melnās mežģīnes

Aktrises melnās mežģīnes
Foto: Egons Zīverts
25.05.2017 11:34

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Taisot traukus, es nekad nedomāju ar prātu – tā, tagad taisīšu siera plati un man būs šī mežģīne. Ko mana roka paņem, to paņem,” par aizraušanos ar svēpētās keramikas trauku veidošanu stāsta Liepājas teātra aktrise Sigita Jevgļevska. Viņas darināto trauku izstāde “Raupjums un maigums” apskatāma Aivara un Ingas Kleinu mākslas salonā “Ludviķis”. 

Uz viena no salona “Ludviķis” galdiem un tālāk plauktos glīti rindojas melni lēzeni šķīvji, bļodas, sviesta trauciņi. Vienā šķīvī gulst paipalu oliņas, bļodā – kartupeļi, vēl kādā – žāvēti āboli, bet pašā centrā stāv bļoda ar mežģīnēm. Aktrises Sigitas Jevgļevskas trauku izstādi “Raupjums un maigums” iekārtojis priesteris Andris Vasiļevskis, un tā iekļāvusies galerijas “Ludviķis” pārējo mākslas priekšmetu, amatniecības darinājumu un rokdarbu klāstā. Aktrises darinātos traukus var arī iegādāties.

Trauku faktūrā dažādu mežģīņu motīvi, arī koku lapas, un tie nav virpoti, bet forma veidota tikai ar rokām. Trauki izmīļoti, izpaijāti. “Slavenais Latgales podnieks Evalds Vasiļevskis saka: trīs gadus ir jāmīcās ar rokām, lai pēc tam drīkstētu virpot,” smaida Sigita. Strādāt bez virpas aktrisei ļoti patīk. Viņa apsēžas pie virtuves galda un taisa. Protams, ne katru dienu, jo laiks jāveltī darbam teātrī, arī daudziem koncertiem, īpaši rudenī un ap Ziemassvētkiem. Taču ir brīži, kad nav ne izrāžu, ne koncertu. “Tas ir laiks, kad taisu traukus,” viņa pastāsta. “Tāpēc ir periodi, kad man trauku nemaz nav. Tad es sataisu, un atkal ir. Bet šī izstāde tapusi no rudens, ļoti ilgā laikā.”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 25.maija numurā.

#kvards-20170525-09#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz