Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aldis Kļaviņš ar personālizstādi Šauļos

Aldis Kļaviņš ar personālizstādi Šauļos
Foto: No Facebook.com
29.11.2016 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Lietuvas zīmē turpinās mākslinieka, Goda liepājnieka Alda Kļaviņa radošais gads. Šauļu galerijā “Laiptai” apskatāma viņa izstāde “Vienmēr ceļā”, kas tapusi par godu Latvijas 98. dzimšanas dienai. Tā bagāta ar jauniem darbiem – pastāstīja mākslinieks.

Šauļu galerija “Laiptai” katru gadu novembrī, godinot Latvijas valsti, aicina kādu latviešu mākslinieku sarīkot personālizstādi. Šogad to darīt uzaicināts liepājnieks Aldis Kļaviņš, kurš lietuviešiem piedāvā izstādi “Vienmēr ceļā”. Tā izpelnījusies lietuviešu uzmanību.

Mākslinieks atgādina, ka janvārī Šauļos jau bijusi viņa personālizstāde – universitātes galerijā, tāpēc gada izskaņas izstādei bijis aktīvi un radoši jāstrādā pie jauniem darbiem. Viņš stāsta, ka daļa gleznu tapusi šovasar 10. starptautiskajā Žemaitijas plenērā. Tāpat izlikti darbi par Krētas tēmu, tur viņš ceļojis oktobrī. Un daļa darbu ir arī no pašportretu izstādes “Satiekot sevi”. Starp citu, izstādes plakātam galerijas vadītāji izvēlējusies 9. maija portretu. Mākslinieks stāsta, ka personālizstādes iekārtošanai līdzi uz Šauļiem aizvedis 38 darbus, desmit pārvedis mājās. Visus nav bijis, kur izlikt – viņš pasmaida.

A. Kļaviņš secina, ka viņa radošais gads paiet viņam tuvās Lietuvas zīmē – janvārī tas sākts ar personālizstādi, lietuviešu zemē viņš pabijis arī vasaras plenēros, un decembrī gads izskan atkal ar izstādi Lietuvā. Liepājnieka personālizstādi Šauļos, galerijā “Laiptai”, varēs apskatīt līdz 12. decembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz