Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Amatierteātri sabrauc Liepājā

Amatierteātri sabrauc Liepājā
Foto: Egons Zīverts
29.03.2017 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Pēc divu gadu pauzes Liepājā atkal pulcējās Latvijas un citu valstu amatierteātri, lai piedalītos festivālā “Te un nekur citur”. Divu dienu garumā skatītāji varēja noskatīties septiņas izrādes, bet aktieri un režisori priecājās par atkalredzēšanos vai jaunu iepazīšanos.

Septītais starptautiskais amatierteātru festivāls “Te un nekur citur” iesākās ar Liepājas Tautas teātra jauno vērienīgo iestudējumu “Kuršu vikingi”, kas dramatizēts pēc Andreja Miglas un Valda Rūmnieka romāna motīviem. Skatītājiem gan tika parādīta daļa no jaunās izrādes, kas iecerēta aptuveni divu stundu garumā un kuras pirmizrāde gaidāma rudenī. Taču redzētais vieš intrigu.

Pēcāk katrs no teātriem sveica festivāla rīkotājus ar dažādiem īsiem priekšnesumiem un uzrunām. Un tad jau izrāžu maratons turpinājās ar vēl sešām izrādēm. Bet sestdienas vakarā amatierteātru saime pulcējās uz balli ar sarunām un dejām gandrīz līdz rīta gaismai.

Festivālā “Te un nekur citur” pirmoreiz viesojās amatierteātris no Valkas, VEF kultūras pils teātris, Jonavas pilsētas teātris no Lietuvas un Maretas Omeras teātra studija no Tallinas. Bet festivāla noslēgumā skatītāji varēja noskatīties pērn par “Gada izrādi 2015” atzīto Ogres Tautas teātra izrādi – Henrika Ibsena “Bernika projekts”. Izrādē tika iesaistīts arī jauktais koris “Laiks”.

Kā katru gadu, festivālā katrs no teātriem par piemiņu saņēma dāvanu – šoreiz keramiķes Daces Grīnbergas darinātās māla krūzes. Katram teātrim tika arī trīs ekspertu – teātra kritiķes un režisores Ilzes Kļaviņas, pasniedzējas un aktrises Justinas Jukonītes un igauņu režisores Maretas Omeras – vērtējums un padomi.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 29.marta numurā.

#kvards-20170329-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz