Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Amatierteātris sezonu sāk izremontētās telpās

Amatierteātris sezonu sāk izremontētās telpās
04.10.2008 07:03

Tautas mākslas un kultūras centra Liepājas Tautas teātra saime režisores Ināras Kalnarājas vadībā jauno sezonu sākusi priecīgā un jaukā noskaņā tikko izremontētā telpā Latviešu biedrības namā. Ne tikai rudenīgie ziedi māla vāzē, sārtie āboli un sulīgās plūmes lielajā šķīvī, kafijas gaistošais aromāts, bet pašu ļaužu savstarpējās attiecības bija tās, kas radīja sirsnīgo gaisotni, un, protams, pašu rokām nesen izremontētā tagad tik gaišā, mājīgā istaba.

Tumšie kakti izmēzti, griesti nobalsināti, tapetes izlīmētas, lielais skapis ar daudziem materiāliem paslēpts aiz kupliem aizkariem. Un tas viss izdarīts ar pašu spēkiem! Dabiski, ka sezonas sākumā kopā sanākušajiem pirmais darbiņš bija pateikt sirsnīgu paldies saviem amatierteātra vīriešiem Almantam Bergmanim, Gintam Vīksnam, Arvīdam Kreinātam un atsaucīgajai māksliniecei Dacei Lankai par lielo darbu.

“Nejutāmies labi šajā sen neremontētajā telpā,” atzīst Ināra Kalnarāja. “Vasarā kāda saviesīga pasākuma laikā ierunājos, ka kaut kas jādara lietas labā. Un tad vīri tā vieglprātīgi izmeta – varot jau paši to visu paveikt. Viņi solījumu pildīja un savā brīvajā laikā ķērās pie darba. Nedaudz materiāli un finansiāli mums palīdzēja gan Kultūras pārvalde, gan arī Tautas mākslas un kultūras centrs. Te nu ir rezultāts. Jauki, vai ne?” ir gandarīta Ināra.

Režisore stāsta, ka šā sezona Liepājas Tautas teātrim esot “bieza”, jo pašu kolektīvā divi lieli jubilāri. Aivaram Zuzānam jau Dzejas dienās paspēja skaisti atzīmēt šo notikumu, bet novembra sākumā tas būs aktrisei Birutai Lūkai. Amatierteātris iestudē izrādi “Dīvainā mis Sevidža”, kur titullomā būs jubilāre. Jāsagatavo arī Adventes koncerti. Bet pavasarī liepājnieki rīkos jau 3.starptautisko amatierteātru festivālu “Šeit un nekur citur”.

Indra Imbovica,
“Kurzemes Vārds”

Sākot jauno sezonu, Liepājas Tautas teātra ļaudis vispirms paldies teica saviem vīriešiem un palīgiem par gaiši izremontēto istabu.   

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz