Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apbalvo labākās jaunās rokdarbnieces

Apbalvo labākās jaunās rokdarbnieces
15.04.2010 07:00

Atslēgvārdi

Izstādes “Mainīgais pavediens” atklāšanā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs un Tautas lietišķās mākslas studija “Kursa” sadarbībā ar Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldi un Mājturības un tehnoloģiju pedagogu metodisko apvienību  pasniedza balvas labāko rokdarbu autoriem, kas piedalījās īpašā konkursā.

Mācību stundās un arī ārpus tām skolēni apguva jaunu tehniku – izgatavoja dažādus lakatus, spilvenus, šalles, kā arī citus interjera un apģērba priekšmetus no neparasta materiāla – ūdenī šķīstošas plēves. Strādāt ar šo materiālu jauniešiem ļoti paticis, lai gan tik vienkārši tas nemaz nav. Taču skolotāji un arī Tautas lietišķās studijas meistari uzsver, ka tieši jaunās tehnoloģijas un modernie materiāli ļauj pievērst rokdarbiem jauno paaudzi, un tad jau rokdarbnieču tīklos ievilinātajiem arī senās adīšanas un aušanas prasmes varēs ierādīt.

Pēc žūrijas vērtējuma, kurā tika uzsvērts gan radošums, gan tehnika, pirmo vietu ieguva Marta Zāle-Zālīte no Valsts 1. ģimnāzijas par stāvlampu, otrajā vietā palika viņas skolasbiedrene Rebeka Brūvere, kas bija uz šķīstošās plēves izgatavojusi bereti, kā arī 10. vidusskolas skolniece Māra Vilnīte par šalli ar romantisku nosaukumu “Jūra vējā”. Arī trešās vietas bija divas – 8. vidusskolas skolniecei Jolantai Strielai par spilvenu un Internātpamatskolas skolniecei Janitai Stepānei par lakatu. Žūrija pasniedza arī divas speciālbalvas: Diānai Šurinai no 8. vidusskolas par radošu pieeju, atjaunojot galda lampu, kā arī Internātpamatskolas audzēknei Ievai Jansonei par veiksmīgu rozīšu šalles kompozīciju. Vairākām rokdarbniecēm tika arī atzinība, un apbalvotajiem pasniedza dāvanu kartes no kinoteātra “Balle”, Liepājas teātra, “Dzintara boulinga”, dziju veikala “Adele”, kā arī grāmatas un kompaktdiskus no Liepājas Kultūras pārvaldes. Pateicību saņēma arī rokdarbnieču skolotājas, kuras tāpat bija autores vairākiem interesantiem šķīstošās plēves darbiem. Visus tos līdz pat maijam varēs apskatīt Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu zālē.

“Kurzemes Vārds”

Konkursa “Mainīgais pavediens” uzvarētāju darbus var apskatīt kopā ar skolotāju un pazīstamu rokdarbnieču darbiem jaunajā – šķīstošās plēves – tehnikā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz