Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar domu pieklauvēt dvēselei

Ar domu pieklauvēt dvēselei
13.11.2006 18:50

0

Atslēgvārdi

15.novembra vakarā Valtera bibliotēkā notiks sarīkojums ar nosaukumu “Pieklauvē dvēselei”. Tajā savus darbus lasīs pilsētā pazīstami dzejnieki, skanēs klusināta mūzika, bet fonā būs izlikti apskatei mākslas darbi. Par šo ieceri tuvāk pastāstīja tās autore, studijas “Skani” vadītāja Iveta Gailiša, kurai nav sveša arī dzejošana.

Iepazīstiniet tuvāk ar šo ieceri, kura, kā saprotu, ir domāta kā tradīcija?
– Savulaik Liepājā jau bija populāri tādi literārie vakari, kuros pulcējās radoši cilvēki un viņu daiļrades cienītāji, lai nepiespiestā brīvā atmosfērā dalītos domās par pēdējā laikā tapušajiem darbiem un risinātu sarunas. Kopā ar bibliotēku, saņemot vadītājas Elitas Poles atbalstu, gribam tos atjaunot, jo jūtam, ka ir nepieciešamība pēc garīgām vērtībām. Tad nu izvēlējāmies novembra vakaru, laiku, kad dvēseles alkst pēc kaut kā silta un jauka. Uz tikšanos atnāks dzejnieki Dzidra Šmite, Olafs Gūtmanis, Modris Zihmanis. Ģitāru spēlēs Austra Pumpure, kura atskaņos un dziedās novembra laikam piemērotus darbus – viņai sagatavota kara dziesmu programma. Radīt noskaņu palīdzēs studijas “Skani” audzēkņi.

Tā ir jau divu mākslu – dzejas un mūzikas – sintēze, bet šīm abām pievienojas vēl trešā?
– Jā, jau pirms tikšanās bibliotēkā ir iekārtota un apskatāma izstāde “Sirdslieta”. Tajā redzami gan mani darbi, gan Dzidras Šmites grafikas. Esmu jau dzirdējusi bibliotēkas apmeklētāju labās atsauksmes par šo ekspozīciju. Iecerēts, ka to varēs aplūkot līdz 17.novembrim. Mēs iesāksim ar Imanta Kalniņa dziesmu “Noausim kājas, atpīsim sirdis”.

Ir padomāts arī par gaisotnes radīšanu apmeklētajiem?
– Sarīkojums iecerēts pie galdiņiem, uz kuriem kūpēs zāļu tēja, varēs piekost kādu cepumu. Bet nevajag satraukties tiem, kuriem interesē dzeja, mūzika un ir vēlme dalīties pārdomās, tikšanās “Pieklauvē dvēselei” ir domāta katram interesentam, lai būtu labi, omulīgi visiem, kas tajā piedalās. Lai pēc tam, pēc laika mēs tiktos atkal un jau ne vairs rudenīgā, bet ziemas noskaņā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz