Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar eņģeļu gaismu Tomes baznīcā

Ar eņģeļu gaismu Tomes baznīcā
Foto: vietas.lv
25.07.2018 07:01

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu teātra dalībnieki kopā ar režisori Vitu Pētersoni apmeklēja Tomi. Tā bija atkal satikšanās ar dzejnieka Jāzepa Osmaņa dzimto vietu viņa 86. gadskārtā. Liepājas bērnu teātrim ilgus gadus bija cieša un radoša sadarbība ar mūžībā aizgājušo dzejnieku, jaunie aktieri vairākkārt uzveduši dzejnieka darbus uz skatuves.

Liepājnieki bija atveduši dāvanu – režisores Vitas Pētersones iestudējumu “Koki sapņo mīlestības eņģeļu gaismā”. Trīs zēni un septiņas meitenes Tomes dievnamā izstāstīja Bībeles notikumu stāstu par cilvēka dzīves vērtībām ar mūziku un kustību. “Tikšanās iespaidi abpusēji spēcīgi ­– dabas varenības un cilvēku emociju sakāpinājums. Brāzmains negaiss pirms izrādes un tīra, smaržīga un mierpilna dabas elpa pēc tam. Jauno aktieru satraukums, dzidrais un sirsnīgais vēstījums, un skatītāju saviļņojuma asaras. Pēc uzveduma bērniem veltījām daudz labu, uzslavas pilnu vārdu. Izskanēja prāvesta Arņa Eltermaņa lūgums liepājniekiem sniegt spēcīgo vēsti Baldonē un citviet,” pateicību par liepājnieku izrādi pauda Ķeguma novada muzeja vadītāja Tomē Ligita Ādamsone

Sarīkojums turpinājās Ķeguma novada muzejā, kas atrodas līdzās baznīcai. “Divi no pašreizējiem teātra dalībniekiem piedalījās Jāzepa Osmaņa piemiņas muzeja atklāšanā. Pārējie memoriālo istabu, kurā saglabāta dzīvokļa iekārta, sadzīves priekšmeti, bibliotēka, apbalvojumi, gleznas, redzēja pirmo reizi. Tāpēc bērni ar vēl jo lielāku interesi klausījās Ligitas Ādamsones atraktīvajā stāstījumā,” teica V. Pētersone. Aizkustinoša bija arī tikšanās ar Jāzepa Osmaņa meitu Uvi, kura uzdāvināja bērniem kalendāru, kas veltīts viņas tēva darbiem un kuru ilustrējusi viņa .

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz