Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar izstādi viesosies šķiedras mākslinieks Egils Rozenbergs

Ar izstādi viesosies šķiedras mākslinieks Egils Rozenbergs
04.03.2009 12:54

“UPB galerijā”, Dzintaru ielā 19, no 17. marta līdz 20. maijam būs apskatāma Egila Rozenberga izstāde “Eņģeļi un maskas”, informēja galerijā. Izstādes atklāšana ar paša mākslinieka piedalīšanos notiks 20.martā, pulksten 17. Egils Rozenbergs ir viens no pazīstamākajiem Latvijas šķiedras māksliniekiem, ilgus gadus bijis Latvijas Mākslinieku savienības prezidents.

Egils Rozenbergs par izstādi: “Izstādē apskatāmie darbi, gan gobelēni, gan objekti, tapuši pēdējos gados un atspoguļo nozīmīgākās tēmas un motīvus manā radošajā darbā. Viena no visplašāk izvērstajām tēmām ir “Zīmes smiltīs”. Gobelēnos no šīs sērijas attēloti jūras radīti ritmiski ornamenti, kas radušies dabas parādību – ūdens, vēja un smilšu savstarpējā mijiedarbībā. Darbi ar šo motīvu atraduši savu mājvietu dažādās pasaules malās, tā paplašinot mākslinieka esības sfēru.

“Jūrnieka vēstules mīļotajai meitenei” ir mākslas objekti ar skulpturālu izteiksmes veidu, konstruēti metāla režģī un izvīti ar rupju jūrnieku virvi. Tas ir kā sena rokraksta atspulgs, kā vēstījums no jūras. Šo darbu veidošanas pamatā ir improvizācija un tie nekad neatkārtojas.

“Eņģeļi un maskas” ir tēma ar filozofisku un vienlaicīgi mūsdienīgu interpretāciju. Tie ir gobelēni, kas radušies tiešā Meksikas senās mākslas iespaidā. Sižeti aizgūti no pirms koloniālā tradīciju perioda un spāņu baroka ietekmes laika, un vēstī par senajām mākslas tradīcijām šajā ar kultūras norisēm tik bagātajā vēstures periodā.

Darbos izmantotas senas aušanas tehnikas, kas sastopamas Koptu audumos Ēģiptē mūsu ēras sākumā, izmantojot auduma faktūras un kapara diegu, kas bagātina krāsu nianses un tonalitāti, un dod mainīgu gaismēnas spēli.”

Ieeja galerijā bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz