Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar lustīgām dziesmām un spāņu dejām

Ar lustīgām dziesmām un spāņu dejām
Foto: Egons Zīverts
17.06.2015 07:12

TV Kurzeme/ "Kurzemes Vārds"

Senioriem ir gana spēka un enerģijas, lai Jāņus lustīgi ielīgotu un pēc nedēļas tos arī kārtīgi nosvinētu. To vakar apliecināja Kurzemes pensionāru Jāņu ielīgošanas sarīkojums koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”. Tas pulcēja vairāk nekā 20 ansambļu un deju kolektīvu no Liepājas, Kuldīgas, kā arī Vaiņodes, Grobiņas, Brocēniem, Aizputes un citiem novadiem.

Īsi pirms koncerta sākuma estrādes “Pūt, vējiņi!” dārzā balsis akordeona pavadījumā iesildīja Priekules vokālais ansamblis “Zilais lakatiņš”. Dāmu pulciņā tikai viens kungs. “Mēs visus nevaram vest – te jau sieviešu ir daudz. Mēs viņu sargājam un viņš mūs,” pasmējās ansambļa pārstāve Rita Kuļikova. “Zilā lakatiņa” dalībnieces atzina, ka ielīgošanas svētki viņām esot liels un gaidīts notikums. Kolektīvs no padsmit cilvēkiem gan sarucis līdz deviņiem, taču palikuši “tie labākie”.

Turpat netālu uzstāšanās kārtu gaidīja vīru vokālais ansamblis “Dziedonis”. Liepājas Pensionāru biedrības vadītāja Astrīda Vērdiņa pastāstīja, ka “Dziedonis” ielīgošanā piedalās pirmo reizi.

Kolektīvi ikgadējam ielīgošanas pasākumam saposušies gan tautiskos tērpos, gan arī košās drānās. Visai pamanāms bija Kuldīgas Eiropas deju kolektīvs “Madara”. Kundzēm koši sarkani tērpi un pašu darināta kolorīta galvas rota. Šāds tērps nav izvēlēts nejauši – dāmu ansamblis sagatavojis spāņu deju. “Gribējām sūtīt no Spānijas silto gaisu uz Latviju,” atklāja kolektīva vadītāja Silvija Gornija.

Sarīkojuma dalībniekus jeb “mīļās meitenes un zēnus” sveica Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, novēlot viņiem raitu dejas soli un skanīgas balsis. Liepājas pašvaldība katram kolektīvam tradicionāli bija sarūpējusi nelielu cienastu –  jāņusieru. Kurzemes pensionāri Jāņus ielīgoja jau 22. reizi.


Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz