Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar pirmo pieredzi Leļļu teātrī

Ar pirmo pieredzi Leļļu teātrī
Foto: Egons Zīverts
06.10.2016 11:55

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Liepājas Leļļu teātris 28. sezonu sāka pirms divām nedēļām, bet šosvētdien tajā gaidāms pirmais sezonas jauniestudējums “Kā zvēri Pēterīti pārmācīja”. Tā autors un režisors ir Valmieras teātra aktieris Oskars Morozovs, kurš savulaik mācījās Liepājas teātra V studijā. Leļļu teātris vēlas arī turpmāk piesaistīt pēc iespējas vairāk dažādu jomu profesionāļu, lai veicinātu trupas un teātra izaugsmi.

Leļļu teātris pie mazajiem skatītājiem atgriezās 25. septembrī ar režisores Leldes Kaupužas pārstrādātu iestudējumu “Lāčradzis”. Kopš sezonas sākuma izrādes teātrī var noskatīties katru nedēļu, pašlaik aktuālajā repertuārā ir vairāk nekā desmit iestudējumu. Šosezon teātris ieviesis izmaiņas izrāžu grafikā. Lelles un aktieri ar bērniem tiekas ne tikai svētdienās, turklāt divreiz – gan pulksten 12, gan 16, bet arī piektdienās pulksten 10, kad uz izrādēm ir aicinātas bērnu grupas no skolām vai bērnudārziem. Protams, arī individuāliem apmeklētājiem šajā laikā ieeja nav liegta. Svētdienās turpināsies arī rotaļāšanās pēc izrādēm, ja vien tās nebūs pirmizrādes.

Jaunās sezonas pirmajā pusgadā paredzēti divi jauniestudējumi, taču mākslinieciskā vadītāja Lita Belte-Svētiņa uzsver, ka normāli būtu vismaz četras jaunas izrādes. Teātra direktore Lelde Vīksna paskaidroja: “Nevaram iestudēt tik, cik gribētu, jo mums ir tikai trīs aktieri. Tā ka ļoti gaidām domes solījumu, ka mums tiks palīdzēts. Aktieru skaitam kā minimums jābūt sešiem, tad arī mākslinieciskais vadītājs var plānot attīstību, paplašināt auditoriju.” Direktore cer atbildi no pašvaldības sagaidīt, vēlākais, oktobrī, tātad šomēnes. “Sabiedrībā īsti nav saprotams, ko nozīmē strādāt teātrī. Tas, ko cilvēks redz uz āru, – pamāžojas pusstundiņu ar lellītēm, un darbdiena beigusies. Bet tas ir intensīvs darbs, un šobrīd pirmizrāžu iestudēšanas procesā tas ir bez brīvdienām. Par to algu, kāda šobrīd ir, tas tiešām ir donkihotisms.” L. Vīksna neslēpj, ka līdz sezonas beigām vēlētos mazināt kolektīvā mazvērtības kompleksu, kas radies naudas trūkuma dēļ vairāku gadu garumā. “Īstenībā šeit ir ļoti talantīgi cilvēki, kas var ļoti daudz. Ceram, ka uz katru iestudējumu mums izdosies piesaistīt profesionālu režisoru, profesionālu komandu, kas palīdz augt un pilnveidoties. Lai rokraksti būtu pēc iespējas dažādi, lai meistarība augtu.”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 6.oktobra numurā.

#kvards-20161006-04#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz