Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar prezidenta rīkojumu izveidota projekta “Liepāja 2027” pārraudzības padome

Ar Valsts prezidenta rīkojumu Nr. 2 pirmdien ir izveidota Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027. gadā pārraudzības padome, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Ar prezidenta rīkojumu izveidota projekta “Liepāja 2027” pārraudzības padome
Foto: Kārlis Volkovskis
27.03.2024 08:23

LETA

Padome izveidota, lai pārraudzītu projekta “Liepāja – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027. gadā (Liepāja 2027)” sagatavošanu un norisi, kā arī lai koordinētu iesaistīto institūciju sadarbību.

Ar Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča rīkojumu par padomes priekšsēdētāju iecelta kultūras ministre Agnese Logina (P), bet par padomes locekļiem – finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) un satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Padomē darbosies arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja, Kurzemes plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja Evita Ozoliņa, sabiedriskās politikas centra “Providus” direktore Iveta Kažoka, Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš (“Liepājas partija”), Dienvidkurzemes novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols (ZZS), Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska (“Kuldīgas novadam”) un Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Ar to pašu rīkojumu Kultūras ministrijai uzdots nodrošināt padomes sekretariāta funkcijas.

Padome darbosies līdz 2028. gada 1. jūlijam.

Jau ziņots, ka 2022. gada maijā Liepāja ieguva titulu “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027”.

Konkursa “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” fināla kārtā sacensība noritēja starp trīs Latvijas pilsētām – Daugavpili, Liepāju un Valmieru.

Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu piešķir ik gadu kopš 1985. gada.

To ikgadēji piešķir ne vairāk kā vienai pilsētai katrā no divām Eiropas Savienības dalībvalstīm, ņemot vērā īpašā kalendārā noteiktu secību.

Šis kalendārs paredz, ka 2027. gadā Eiropas kultūras galvaspilsētas nosaukumu piešķir divām dalībvalstīm – Latvijai un Portugālei.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz