Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Arī šogad aicina iesniegt darbus izstādei “Manis pašas radīts…”

Arī šogad aicina iesniegt darbus izstādei “Manis pašas radīts…”
04.01.2013 17:07

Atslēgvārdi

Līdz šā gada 21. janvārim Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina sievietes, kuras savā brīvajā laikā izšuj, realizējot prasmes, kas apgūtas un pilnveidotas pašmācības ceļā, iesniegt savus rokdarbus izstādei “Manis pašas radīts…”.

Kā izformē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Anda Birkenberga, tad
2012. gada Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra rīkotā rokdarbu izstāde guva gan lielu dalībnieku atsaucību, gan apmeklētāju interesi, tādēļ arī šogad sadarbībā ar Liepājas Muzeju un Liepājas Pārstāvniecību Rīgā tiek organizēta izstāde, kurā aicina piedalīties sievietes ar sev, saviem tuviniekiem un draugiem izgatavotām oriģinālām, interesantām, praktiskām, ar izšuvumiem greznotām lietām, kur saskatāma autora personība, gaume un stils.

Lai iepazīstinātu plašāku sabiedrību ar sieviešu brīvā laika vaļasprieku un prasmēm, kas apgūtas un pilnveidotas pašmācības ceļā, tā apliecinot senāko rokdarbu – izšūšanas dzīvotspēju saskaņā ar šodienas kultūras izpratnes mainīgajām vērtībām, izstādes darbi šoreiz tiks eksponēti Liepājas Muzeja mazajā zālē.

Vāks kastītei – tējas maisiņu glabātājai, altāra glezna, sporta deju sacensību kleita, biskorns jeb adatu spilventiņš, sienas pulkstenis un vēl dažādi izšūšanas tehnikā radīti darbi, kuru unikalitāti un nenovērtējamo pievienoto vērtību devušas Latvijas sievietes no Carnikavas, Cīravas, Grobiņas, Jelgavas novada, Rīgas, Saulkrastiem un Liepājas – 2012. gada izstādes ”Manis pašas radīts” veidotājas.

“Izšūšana ir tehnoloģija, kas paredzēta dažādu audumu veidu personalizācijai, bet, tajā pat laikā izšūšana ir aizrautīga un arī relaksējoša brīvā laika nodarbe, kas ļauj aizmirst ikdienas steigu un radīt šedevrus,” apgalvo izstādes rīkotāji.

Izstādē aicinām piedalīties ikvienu Latvijā dzīvojošu personu, kuras hobijs ir izšūšana (jebkādā tehnikā) un kura nav apmeklējusi hobiju kursus, bet šīs prasmes apguvusi un pilnveidojusi patstāvīgi.

Savu dalību var pieteikt, iesūtot anketu elektroniski uz e-pastu [email protected] vai nosūtot to pa faksu 63423505  līdz 21. janvārim.

Izvēlētos darbus autori iesniedz personīgi 30. janvārī un 1. februārī no pulksten 11.00–18.00 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra administrācijā (ieeja Liepājas latviešu biedrības namā no Pumpura ielas caur kino “Balle” 2.stāvā),vai iesūta līdz 2013. gada 1. februārim. Darbus izstādei iespējams nodot arī Rīgā “Liepājas pārstāvniecībā Rīgā” Torņa ielā 4 (Jēkaba kazarmās) līdz 30. janvārim, darba dienās no pulksten 9.00 – 16.00 (iepriekš piesakoties pa tālruni 67503392).

Nolikums un pieteikuma anketa elektroniski pieejams: liepajaskc.lv sadaļā “Nolikumi”. 

Rokdarbu izstāde “Manis pašas radīts…” tiks atklāta 8. februārī pulksten 17.00 Liepājas muzeja Mazajā zālē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz