Ceturtdiena, 9. maijs Klāvs, Einārs, Ervīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Astoņiem Liepājas mākslinieku kopizstādes dalībniekiem piešķir 100 latu balvas

Astoņiem Liepājas mākslinieku kopizstādes dalībniekiem piešķir 100 latu balvas
14.12.2007 16:31

0

Atslēgvārdi

Šodien Liepājas mākslinieku rudens kopizstādes “Esi sveicināta, saule!” žūrija astoņiem māksliniekiem piešķīra 100 latu balvas, aģentūru LETA informēja Liepājas muzeja Mārketinga daļas vadītāja Kristīne Circene. Žūrija strādāja Latvijas mākslinieku savienības priekšsēdētāja Mārtiņa Heimrāta vadībā un naudas balvas piešķīra no Liepājas Kultūras pārvaldes līdzekļiem.

Kultūras pārvaldes naudas balvu saņēma Anna Eltermane par profesionālo sniegumu, Līga Ķempe par profesionālo sniegumu, Valdis Mackars par smalku vides un materiālu izjūtu, Guntis Cukurs par klasiskās glezniecības izjūtu un smalku tehniku, Grantēns par tēmas aktualitāti un ekspresiju, Dace Gīnberga par izstādes tēmas profesionālu interpretāciju, Anda Poikāne un Kristīne Lazdāne par materiālu izjūtu un tēmas atklāsmi, Aija Druvaskalne-Urdze par izstādes tēmas netradicionālo risinājumu.

No Liepājas rajona padomes budžetā šim nolūkam paredzētajiem līdzekļiem piešķirta naudas balva Ls 100 apmērā Jānim Gunāram Kalnmalim par dabas monumentālo atspoguļojumu.

Liepājas muzejs mākslas priekšmetu krājuma papildināšanai no Liepājas mākslinieku rudens kopizstādes par Ls 500 iepirks Daces Dēliņas-Lipskas gleznu “Pārcēlājs”.

Žūrijas komisijā darbojās Latvijas Mākslinieku savienības priekšsēdētājs Mārtiņš Heimrāts, Rīgas rudens mākslinieku izstādes kurators Leonards Laganovskis, Liepājas muzeja Kultūrvēstures nodaļas vadītāja Uļa Gintnere un Talsu muzeja izstāžu kuratore Guna Millersone.

Kā uzsvēra Liepājas muzeja direktores vietnieks krājuma darbā Jānis Gintners, lai pilnveidotu un izveidotu laikmetu apliecinošu mākslas darbu krājumu, ir nepieciešams to sistemātiski papildināt ar kvalitatīviem mākslinieku darba apliecinājumiem. Tiem ne tikai jātiek piepulcētiem muzeja krājuma kopskaitam, bet jāiztur arī laika pārbaude, lai pēc gadiem tie veidotu to krājuma daļu, ar kuru muzejs varētu sevi prezentēt plašākā kontekstā.

Liepājas mākslinieku kopizstādes “Esi sveicināta, saule!” finansiālie atbalstītāji ir Liepājas Kultūras pārvalde, Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas rajona padomes Kultūras nodaļa.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz