Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atbalsts daudzveidīgiem kultūras projektiem

Atbalsts daudzveidīgiem kultūras projektiem
12.05.2009 07:02

Šā gada Valsts kultūrkapitāla fonda pirmajā konkursā finansiālu atbalstu saņēmuši 516 projekti par kopējo summu 790 756 lati, informēja fonda preses sekretāre Jana Rudzīte.

Starp atbalstītajiem ir arī vairāk nekā 20 liepājnieku un rajona pašvaldību iesniegto projektu, kas tikuši pie atbalsta dažādās nozarēs, saņemot finansējumu no 300 līdz 5000 latu. Mūzikas un dejas mākslas jomā 400 latu saņēmis Liepājas muzeja projekts, kas paredz rīkot koncertu “Vasaras elpas romantika”. Šajā pašā nozarē 1500 latu piešķirti Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu cikla “Pasaules zvaigznes Liepājā” sākšanai. Sakas Novada domei savukārt piešķirti 600 latu Kurzemes novada mūzikas skolu akordeonistu festivālam “Zoķeris” Pāvilostā. Atbalstu 1500 latu apmērā saņēmusi arī “Rakstniecības, teātra un mūzikas muzeja biedrība”, kas paredzējusi izdot Zanes Gailītes grāmatu “Liepāja. Skaņas, caur laika sietu izbirušas”.

Teātra mākslas nozarē atbalstu 1500 latu apmērā saņēmis Liepājas Leļļu teātris starptautiskā ielu teātru trešā festivāla “Zeme, Debess, Jūra” rīkošanai. Liepājas teātris saņēmis atbalstu 500 latu apmērā Kristas Burānes dramatizējumam un Mārtiņa Eihes iestudējumam “Kauja pie Knipskas”, kā arī Liepājas aktieru kursa A. Čehova viencēlienu “Lācis” un “Jubileja” iestudējumiem. Šim projektam piešķirti 900 latu. Bet Liepājas teātra iecerētā starptautiskā bērnu un jauniešu teātru festivāla rīkošanai 2010. gadā trim ekspertēm – Sandrai Lapkovskai, Kristai Burānei un Ilzei Kļaviņai – piešķirti katrai pa 300 latiem festivāla koncepcijas izstrādei.

Tradicionālās kultūras nozarē Lia Ģibiete projektam “Suitu zeķe” saņēmusi 300 latu atbalstu, bet vizuālās mākslas nozarē 5000 latu lielu finansējumu konkursā izcīnījusi Aizputē mājvietu atradusī starpnozaru mākslas grupa “Serde”, kas īstenos projektu “Artspot”.

Kultūras mantojuma nozarē Valsts kultūrkapitāla fonda atbalsts ticis rekonstrukcijas darbiem vairākos mūspuses dievnamos. Vecpils Romas katoļu baznīcas dekoratīvās dzegas posma protezēšana un restaurācija atbalstīta ar 1000 latiem, Liepājas Sv.Trīsvienības baznīcas jumta remonta tehniskā projekta izstrāde – ar 2000 latu, bet Apriķu muižas 18. gadsimta holandiešu krāsns restaurācija – ar 2000 latu. Bet starpnozaru mākslas grupa “Serde” par 3040 latiem īstenos projektu “Kultūras mantojums rezidencēs”.

Starpnozarē atbalsts liepājnieku projektiem ir vislielākais. Jau esam rakstījuši, ka ar VKKF atbalstu 900 latu apmērā pēc Eiropas pieredzes kvalitatīvu kultūras projektu radīšanā uz starptautisku semināru nupat devies Liepājas Kultūras pārvaldes speciālists Kaspars Vecvagars. Šonedēļ Liepājā notiekošās Eiropas Liceju parlamenta 17. asamblejas organizēšanai biedrība “Sabiedrības attīstības centrs” saņēmusi 5000 latu. Tāpat ar 1000 latiem atbalstīti “Muzeju nakts” pasākumi Liepājas muzejā – “Ceļojums laikā pa Liepāju”. Un vēl ar 3000 latu lielu līdzfinansējumu atbalstīti ģimenes svētki “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”, kas maija beigās notiks Liepājā. Konkursā 800 latu piešķirti arī biedrībai “Cietokšņa kopiena” projekta “Ar atšķirīgu pieredzi un cirka mīlestību meklējot vienojošo” īstenošanai, kā arī 1500 latu saņēmis “Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds” virtuālās trīsdimensiju ekskursijas izveidei pa Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāli.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz