Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atbalsts grāmatām, izstādēm, meistarklasēm

Atbalsts grāmatām, izstādēm, meistarklasēm
Foto: Egons Zīverts
06.06.2017 07:06

"Kurzemes Vārds"

Valsts kultūrkapitāla fonda šā gada otrajā projektu konkursā atbalstīti kopumā 547 projekti. Atbalstu ieguvuši arī projekti, kas tiks īstenoti Liepājā, Grobiņā, Rucavā un citviet. No mūsu reģionā īstenojamajiem projektiem vislielāko atbalstu – 10 000 eiro – saņēmis Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais festivāls “Liepājas vasara”.

Literatūras nozarē 1000 eiro piešķirti Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta vadošā pētnieka Edgara Lāma monogrāfijai “Friča Bārdas dzīves un dzejas gadalaiki”. Bet 1500 eiro atvēlēti grāmatai “Olafa Gūtmaņa dzejas vārdi”. Projekta pieteicēja, LiepU zinātnes prorektore, filoloģijas doktore Ieva Ozola pastāstīja, ka grāmatu veidojusi pensionētā filoloģijas doktore Biruta Petre, kura pētījusi Olafa Gūtmaņa dzejas valodu un bijusi arī viņa “Rakstu” literārā redaktore. Grāmata ir izstrādāta kā Olafa Gūtmaņa dzejā sastopamo lietvārdu vārdnīca. Aptuveni 600 lappušu apjomīgā grāmata ir B. Petres daudzu gadu darbs. To iecerēts izdot gada beigās. I. Ozola uzskata, ka grāmata būs interesanta gan zinātniekiem, kuri varēs diskutēt, kā labāk veidot dzejnieku valodas vārdnīcu, jo Latvijā līdz šim tāda nekad nav izdota, gan literatūras un dzejas cienītājiem, kas varēs uz dzeju palūkoties no cita rakursa.

2000 eiro mūzikas un dejas nozarē ieguvis ērģeļmūzikas vasaras koncertcikls “Mūzika dievnamam”, kas norisinās Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē visas vasaras garumā, bet Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotajam festivālam “Liepājas vasara” piešķirti 10 tūkstoši eiro. Festivālā jūlijā un augustā paredzēti trīs simfoniskās mūzikas un divi kamermūzikas koncerti ar vietējo un ārvalstu mākslinieku piedalīšanos. Savukārt starptautiskām jauno mūziķu meistarklasēm “No klasikas līdz džezam”, kas notiek Liepājas mūzikas skolā, atvēlēts tūkstotis eiro. Bet Melngaiļskolas bigbenda dalībai konkursā Cīrihē Šveicē un pasaules džeza simpozijā Orhūsā Dānijā iegūts 1500 eiro liels atbalsts.

Teātra nozarē 1500 eiro ieguvis Liepājas teātris dalībai festivālā “Teatr” Minskā, uz kurieni septembrī vedīs vienu no šīs sezonas labākajām izrādēm – horeogrāfa un režisora Sergeja Zemļanska veidoto iestudējumu “Precības”. Ar šo izrādi festivāls tiks atklāts. 600 eiro atbalstu ieguvusi cīravnieces, horeogrāfes Kristīnes Briniņas laikmetīgās dejas izrāde “24h miega”. Bet laikmetīgās dejas izrādei “Connext”, ko Rūtas Ronjas Pakalnas un Lauras Kvelsteinas izpildījumā redzēsim mūsdienu mākslas festivālā “Liepājas mākslas forums” šovasar augustā, piešķirti 4000 eiro.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 6.jūnija numurā.

#kvards-20170606-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz