Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atgriežas senču arodi un tikumi

Atgriežas senču arodi un tikumi
23.05.2012 07:07

Atslēgvārdi

Šās nedēļas nogalē, 26. un 27. maijā, amatniecības un etnomūzikas festivālā “Līvas ciems”, kā ierasts, uzsvars būs likts uz amatu prasmju demonstrēšanu un apmeklētāju iesaistīšanu dažādu seno arodu apguvē. Par Liepājas kultūras neatņemamu sastāvdaļu kļuvušais, amatnieku un apmeklētāju iecienītais “Līvas tirgus” šogad savus cienītājus pulcēs jau desmito reizi.

Pieredzējušie meistari labprāt demonstrē savas amata prasmes, apmeklētājiem sniedzot iespēju ne tikai vērot darbu tapšanu, bet arī pašiem piedalīties procesā. Dzintara apstrāde, keramikas virpošana, pīšana un aušana ir īpaši populāras bērnos un jauniešos, jo ļauj izprast senos amatus un apzināties savu latvisko identitāti. Šogad festivāla īpašais piedāvājums būs podniecības iepazīšana, cepļu kurināšana un desmitgades draudzības tīkla darināšana.

Bet vispār “Līvas ciema” aktivitātes promenādē sāksies jau pulksten 11. Līdz astoņiem vakarā darbosies tirgus un meistaru amatu prasmju demonstrējumi, tāpat iecerēts pasniegt ikgadējās balvas “Līvas ciema Meistarstiķis” tiem, kas piedāvās visinteresantākās aktivitātes apmeklētājiem, būs ieradušies ar oriģinālāko un kvalitatīvāko produkciju. Noteikti jāpiesaka arī Liepājas Tautas fotostudija “FOTAST”, kuras pārstāvji visas dienas garumā tirgū piedāvās meistardarbnīcu “Bildes tavam priekam”.

Dažādas meistardarbnīcas darbosies arī pie “Dzintara pulksteņa” un citviet tirgus teritorijā.

No pulksten 11 dažādas aktivitātes sāksies arī “Līvas ciema” laukumā. Darbosies “Lauku sēta pilsētā”. Tā piedāvās iespēju iegādāties lauku labumus, mācīties pagatavot īstu sviestu un siet sieru, būs biškopības produktu degustācija un zivju kūpināšanas demonstrējumi, vizināšanās ar zirgu un iespēja apskatīt mājdzīvniekus un mājputnus.

Bet visus no pastaigām pa tirgu nogurušos gaidīs etnomūzikas festivāls, kas sāksies pulksten 12.

Svētdien tirgošanās turpināsies un ilgs no pulksten 11 līdz 15. Atkal varēs noskatīties amatu prasmju demonstrējumus, konsultēties pie fotomāksliniekiem, bet no rīta labāk pamosties palīdzēs “Rīgas Danču kluba” dejotāji. Būs iekārtota arī Liepājas muzeja ekspressizstāde “Par tirgošanos Liepājā”, tirgu apciemos arī Liepājas aktrišu folkloras apvienība “Atštaukas”, bet īpašs pārsteigums būs Šveices tautas mūzikas grupas “HiesiX” uzstāšanās.

“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

“Līvas tirgus” tradīcija Liepājā desmit gadu laikā ir iesakņojusies tik pamatīgi, ka šo sarīkojumu nemaz nevajag reklamēt.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz