Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atklās Džemmas Skulmes personālizstādi

Atklās Džemmas Skulmes personālizstādi
13.10.2008 15:34

Atslēgvārdi

2008. gada 17. oktobrī UPB galerijā Liepājā Dzintaru ielā 17 tiks atklāta izcilās latviešu mākslinieces Džemmas Skulmes personālizstāde. Tā būs retrospekcija ar 14 gleznām, kas tapušas dažādos laika periodos, sākot no 1968.gada. Būs skatāmi arī mākslinieces pēdējā laika darbi no cikla ”Modelis”. Izstāde būs apskatāma līdz šā gada 15. decembrim.

Darbus Liepājas izstādei palīdzēja atlasīt mākslinieks Ivars Heinrihsons, kurš ir ļoti labi pazīstams ar Džemmas Skulmes daiļradi, jo kopā ar Helēnu Heinrihsoni  iekārtoja mākslinieces vērienīgo personālizstādi šā gada pavasarī izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa”.

UPB galerijai šī būs gada nozīmīgākā izstāde un tas ir īpašs notikums Liepājas kultūras dzīvē. Mēs esam ļoti pagodināti, ka māksliniece mums uzticējās un atsaucās šai izstādei UPB galerijā.

Īsumā par galeriju

UPB izstāžu galerija Liepāja, Dzintaru ielā 19, darbojas vairāk kā trīs gadus. 1960-tos gados būvētā ēka 2002.gadā piedzīvoja savu rekonstrukciju, no kara komisariāta pārtopot par mūsdienīgu biroju vienam no UPB holdinga uzņēmumiem UPB NAMS. Ēkas rekonstrukcijas laikā radās ideja integrēt biroja foajē arī mūsdienu mākslas izstāžu zāli. Galerija tika aprīkota ar profesionālu apgaismojumu un stiklotu ārsienu, kas ļauj ārtelpai ienākt interjerā, bet mākslas darbus apskatīt arī no ārpuses un diennakts tumšajā laikā.

Reizi divos mēnešos savas ekspozīcijas galerijā iekārto Latvijā pazīstami mākslinieki. Tā kļuvusi iecienīta gan liepājnieku, gan pilsētas viesu vidū.

UPB uzņēmums sācis veidot savu mākslas kolekciju, kas regulāri tiek papildināta ar darbiem no izstādēm. Kolekcijas veidošana aizsākās ar pirmo izstādi, kurā savas skulptūras akmenī rādīja tēlnieks Ojārs Feldbergs. Tad sekoja gan Liepājas, gan Rīgas mākslinieku personālizstādes – Ievas Iltneres, Aijas Zariņas, Daces Lielās, Alda Kļaviņa, Edvarda Grūbes, Intas Celmiņas, Līgas Ķempes, Sandras Krastiņas, Edgara Vērpes, Jāņa Mitrēvica, Ivara Heinrihsona, Ilzes Avotiņas, Barbaras Gailes, Frančeskas Kirkes, Helēnas Heinrihsones, Ģirta Muižnieka, Viļna Zābera, Annas Heinrihsones.

Ilze Freimane,
AS UPB viceprezidente

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz