Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atlases komisija izvēlējusies darbus Liepājas vizuālās mākslas izstādei

Atlases komisija izvēlējusies darbus Liepājas vizuālās mākslas izstādei
Foto: Publicitātes
01.10.2019 11:38

liepajniekiem.lv

4.oktobrī pulksten 17 tiks atklāta Liepājas vizuālās mākslas izstāde ”Ceļā”. Atlases komisija no visiem iesniegtajiem mākslas darbiem izvēlējusies tos, kuri būs redzami izstādē un tālāk tiks nodoti žūrijas vērtējumam, portālu informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Skangale.

Komisijas sastāvā šogad bija Liepājas Universitātes profesors, mākslinieks Aldis Kļaviņš, Liepājas mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas pasniedzējs, grafiķis Juris Pasternaks, māksliniece Dace Lanka un Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Kā jau iepriekš minēts, ne vairāk kā trīs darbus izstādei varēja iesniegt Liepājas un tās apkārtnes profesionālie mākslinieki, turklāt, ņemot vērā, ka šī gada izstādes vienojošā tēma ir ”Ceļā”, kas darbos tikusi atspoguļota gan tiešā izpratnē par ceļu, gan piesaistot šī vārda filozofisko aspektu. Izvēloties darbus izstādei, vērā tika ņemts arī mākslas darba tapšanas laiks – tam bija jābūt radītam pēdējo divu gadu laikā.

Kopumā izstādei darbus iesniedza sešdesmit Liepājas un apkārtnes mākslinieki. Atlases komisija lēma, ka no deviņdesmit trīs iesniegtajiem darbiem žūrijas vērtējumam tiks nodoti un izstādē apskatāmi septiņdesmit mākslas darbi.

Liepājas vizuālās mākslas izstāde ir iemīļots pasākums, kas ik gadu kopā saista māksliniekus, lai pilsētas iedzīvotāju un viesu – mākslas mīļotāju un kultūras baudītāju vērtējumam nodotu savus jaunākos mākslas darbus.

Izstāde notiks Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē Kūrmājas pr. 16/18 no 4.oktobra līdz 3.novembrim, bet izstādes atklāšana un balvu pasniegšana paredzēta 4.oktobrī pulksten 17.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz