Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Atštaukas” un Leļļu teātris īsteno programmas “Phares” projektu

“Atštaukas” un Leļļu teātris īsteno programmas “Phares” projektu
14.09.2006 08:43

0

Atslēgvārdi

Liepājas Leļļu teātrī jau augustā tika pabeigts darbs pie jaunas izrādes “Eņģeļu stāsti”, kuras veidošanā piedalījās režisore un leļļu māksliniece Gintare Radvilavičute no Lietuvas. Ar šo izrādi Leļļu teātris šonedēļ devās viesizrādēs uz Vidzemi un Latgali, kur tā tiek parādīta dažādu pilsētu internātskolās, informēja teātra direktors Rihards Belte.

Bet “Atštaukas” no savas puses folkloras centrā “Namīns” un pagājušajā nedēļā Liepājas muzejā parādīja folkloras leļļu izrādi “Māci mani darītāju”. Tā ir izrāde, kuras veidošanā tika iesaistīti bērni, kuri tai speciāli gatavoja lupatu lelles no auduma gabaliņiem, dzijas un citiem materiāliem.

Izrādes “Eņģeļu stāsti” un “Māci mani darītāju” ir pēdējais veikums, kas bija iekļauts Eiropas Savienības programmas “Phare” atbalstītajā projektā “Reģionālie leļļu teātri kā nozīmīgi bērnu un jauniešu kultūras centri”. Projekta iesniedzēja ir aktrišu folkloras kopa “Atštaukas”, bet īstenots tas tiek sadarbībā ar Leļļu teātri. Projekta īstenošanai Eiropas Komisija piešķīrusi 36274,4 eiro jeb 25000 latu lielu finansējumu, bet Liepājas domes Kultūras pārvalde piedalās ar 8068,6 eiro jeb 5647 latu lielu līdzfinansējumu, atgādina SO LAFA “Atštaukas” valdes priekšsēdētāja Ināra Kalnarāja.

Kopizrādi “Eņģeļu stāsti” mazie liepājnieki, visticamāk, varēs noskatīties tikai oktobra vidū, jo Liepājas Leļļu teātris savu rudens un ziemas sezonu atklās 7.oktobrī ar pirmizrādi “Trīs traki truši”, kuru iestudē pazīstamais animācijas filmu režisors Jānis Cimmermanis.

Direktors Rihards Belte stāsta, ka pēc viena otra aktiera uzjundītajām kaislībām un aiziešanas no trupas šobrīd Leļļu teātra aktieru sastāvs vairāk vai mazāk ir nokomplektēts un tajā darbu turpina Signe Apse, Sanita Beļajeva, Dace Doroškeviča, atsevišķos projektos strādās ilggadējā aktrise Denisa Braša, bet klāt nākuši jauni spēki – Oskars Seļiverstovs un Ingus Vrubļevskis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz