Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atver bērnu zīmējumu izstādi un neparasto grāmatu “Liepājiņa”

Atver bērnu zīmējumu izstādi un neparasto grāmatu “Liepājiņa”
27.12.2011 14:44

Atslēgvārdi

Ceturtdien, 29.decembrī pulksten 18.00 UPB galerijā Dzintaru ielā 19, atvērs neparasto laikmetīgās arhitektūras un pilsētvides grāmatu “Liepājiņa”, kuru kopā gatavojuši pieaicinātie vairāk nekā 100 līdzautori, informē pasākuma organizatori.

Vienlaikus atklās grāmatā iekļauto un arī neiekļauto, taču īpaši tai tapušo Liepājas bērnu mākslas skolas audzēkņu un citu bērnu zīmējumu izstādi.

“Liepājiņa” ir iedrošinājums liepājniekiem bezbailīgāk domāt un runāt par pašu apdzīvoto moderno pilsētas telpu, kuru izrāda viņiem līdzīgie pilsētnieki, tostarp — mazākie. “Liepājiņa” nav sabiedrībai atsvešināts vēstījums, kur viens arhitekts apraksta otra arhitekta sastrādāto. Labākos 47 piemērus — mūsdienu sabiedriskās ēkas, pilsētvides objektus vai vīziju stadijā esošas nozīmīgas būvieceres — publikācijām zīmējuši 47 bērni, par tām rakstījuši dažādās citās jomās atzīti 47 liepājnieki, bet fotografējuši 6 mākslinieki, kam fotogrāfija nav darbdiena vai kas nav specializēti tieši arhitektūras apskatīšanā — Liepājas tautas fotostudijas Fotast dalībnieki Mārcis Grīnbarts, Mārtiņš Sīlis, Ziedonis Safronovs, laikraksta “Kurzemes Vārds” fotogrāfs Egons Zīverts, dizaineri Aldis Niedols un Edīte Bernatoviča. Ar personisku piesaisti apkārtējas apbūvētās vides izzināšanai “Liepājiņa”tuvinās gan līdzautorus, gan lasītājus. Jo vēlamo izpratni var gūt, mērķtiecīgi vērojot, analizējot un attēlojot pilsētvidi.

Arhitektes un publicistes, liepājnieces Indras Ķempes vadībā “Liepājiņa” īstenota divu gadu laikā kā vidi veidojošo profesiju biedrības “Klubs” V10 [V10] aktivitāte ciešā sadarbībā ar partneriem Liepājas bērnu mākslas skolu, Liepājas Kultūras pārvaldi, Liepājas būvvaldi, arhitektu vai plānotāju birojiem. Grāmatas grafisko koncepciju un maketa salikumu izstrādāja dizaina biroja H2E dizaineres Tatjana Raičiņeca un Ingūna Elere. Par valodas literāro labskaņu rūpējās žurnāla “Rīgas Laiks” korektore Guna Kalniņa. Pirmā eseja saņemta otrajā dienā pēc elektronisko uzdevumu izsūtīšanas — 2010.gada 15.martā, pēdējā — šāgada 2.decembrī.

“Liepājiņa” ir 136 lappušu bieza, mīkstā sējuma grāmata, kas nodrukāta 1000 eksemplāros. Drukas darbus Jelgavas tipogrāfijā finansēja Liepājas pašvaldība.

“Liepājiņa” pilsētā būs iegādājama tikai Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, Rožu laukumā 5/6, jau no 30.decembra, pēc Jaungada arī Rīgā — grāmatnīcās “Lukabuka”, Tērbatas ielā 6/8 vai Aspazijas bulvārī 3, un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojā, Rātslaukumā 1.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz