Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atvērs Andras Manfeldes jauno romānu

Atvērs Andras Manfeldes jauno romānu
Foto: Publicitātes
15.05.2017 11:36

liepajniekiem.lv

18. maijā pulksten 18.00 Latvijas notiks rakstnieces Andras Manfeldes grāmatas ”Virsnieku sievas” atvēršanas svētki Liepājā., portālu informēja Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve Kristīne Timermane. Vēstures romāns vēsta par dzīvi Karostā pagājušā gadsimta 70. gados no virsnieku sievu skatu punkta, tādēļ zīmīga ir pasākuma norises vieta – kafejnīca ”Rietumkrasts”, kas atrodas pie Ziemeļu mola.

”Piecus Karostas gadus man par pagātni vēstīja ne tikai arhitektūra, drupas un vērienīgā ielu ģeometrija, bet arī mežs. Ejot pa smilšainām, priežu sakņu izaustām takām, es teju vai dzirdēju kirzaviku klaboņas atbalsis ”viens-div, viens-div” un domāju par kauliem, kurus saārda koku saknes,” par sajūtām, savulaik dzīvojot Karostā, stāsta A. Manfelde. Esot šajā vidē, radās vairāki jautājumi – kas gan notika ar to cerībām, kas šeit bija atnākuši mīlēt ilgi un laimīgi, kāda dzīve ritēja staļinku iekšpagalmos zem piecstaru zvaigznēm rotātiem balkoniem ar domino kauliņiem, dančiem un vodku?

Rakstniece Karostu dēvē par grāmatu, kuru iztulkojusi literatūras valodā – romānā ”Virsnieku sievas”: ”Šajā grāmatā burtu sastāvs nav tikai tipogrāfijas krāsa. Tajā apslēpta daļa kaltu bruģakmeņu, nesprāgušu lādiņu, silikātķieģeļu, melnas maizes ķieģelīšu, pavasara jūras miglas un nemainīgi sāļu sievu asaras.”

A.Manfelde ir 9 grāmatu autore un vairāku literāro prēmiju laureāte. Pirmā grāmata ir autobiogrāfisks romāns ”Adata” pēc kura motīviem uzvesta muzikālā izrāde ar tituldziesmu ”Ja tu man esi”.

K.Timermane norāda, ka seniori var pieteikties bezmaksas autobusam, kas aties no Liepājas Universitātes, Lielā iela 14, pulksten 17.30 (tālr. 29463213). Vietu skaits ir ierobežots.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz