Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atzīmē dziesminieces Austras Pumpures deviņdesmitgadi

Atzīmē dziesminieces Austras Pumpures deviņdesmitgadi
Foto: Publicitātes
23.11.2018 11:43

liepajniekiem.lv

26. novembrī, leģendārā dziesminiece Austra Pumpure svinētu savu 90. dzimšanas dienu un, kā ierasts, notiktu arī kāds koncerts vai neformāla sadziedāšanās. Austrasbērni, kuri darbojas Liepājā radošajā telpā “Austras istaba”, turpina šo tradīciju, aicinot dziesminieces draugus, domubiedrus, laikabiedrus, audzēkņus un klausītājus sanākt kopā un gaiši atcerēties viņas personību gan sarunās, gan dziesmās, vēsta Austras biedrības projektu vadītāja Inese Muižniece.

Pirmdien, 26. novembrī, pulksten 18 uz nelielu Austrasbērnu koncertu galerijas “Romas dārzs” zālē un pēc tam uz neformālām sarunām un atmiņu stāstiem “Austras istabā” aicina Simona Rača, Inese Muižniece, Kristīne Locika, Jānis Rūcis, Jana Egle, Zanda Štrausa, Laura Vītola, Sandra Kalna un citi Austrasbērni. No Rīgas ierodamies gaidāmas arī Anta Eņģele, Dace Prūse, dzejniece Agita Draguna un Austras biedrības vadītāja Signe Sniedze. 

Radošajā telpā “Austras istaba” savu mājvietu radis arī Vācu biedrības ansamblis “Zusammen sein”, kura dalībnieki savulaik arī bija labi Austras Pumpures draugi un domubiedri. Ansambļa vadītājas Silvijas Martones iedvesmots 1. decembrī pulksten 16 notiks otrs dziesminiecei veltīts dziesmu vakars “Austrai 90”. Tajā piedalīsies virkne dažādu lielāku un mazāku apvienību: Vācu biedrības ansamblis “Zusammen sein”, Poļu biedrības ansamblis “Bursztynki”, Baltkrievu biedrības ansamblis “Pauļinka”, Lietuviešu biedrības ansamblis “Senoliai”, Rucavas tradīciju kluba vadītāja Sandra Aigare un “Rucavas sievas”, LBJC struktūrvienības ”Vaduguns” ģitāristu pulciņš Rovenas Palkavnieces vadībā, Liepājas aktrišu folkloras apvienība “Atštaukas”, arī Austrasbērni un ikviens, kuram ir ko dziedāt vai stāstīt, daloties atmiņās.

Austras biedrības pārstāvji aicina Austras Pumpures laikabiedrus caurskatīt savas fotogrāfijas un citus ar leģendāro dziesminieci saistītus materiālus un atnest tos uz radošo telpu “Austras istaba”, lai tos dokumentētu un saglabātu. Īpašs prieks būtu saņemt Austras Pumpures laikabiedru atmiņu stāstus rakstiskā formātā. Par visa veida vēsturisko materiālu nodošanu “Austras istabai” lūgums sazināties ar Inesi Muižnieci, zvanot uz tālruņa numuru 26131435.

Ieeja pasākumos bez maksas, taču šo notikumu rīkotāji būs pateicīgi par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanai un viņas ideju turpinājumam. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz