Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Austras istabā viesosies dzejnieks Jānis Tomašs

Austras istabā viesosies dzejnieks Jānis Tomašs
Foto: Austras istaba
18.10.2018 11:36

liepajniekiem.lv

Sestdien, 20. oktobrī, pulksten 16 radošajā telpā “Austras istaba” notiks ikmēneša tikšanās ar dzejnieku, šoreiz viesos – Jānis Tomašs, portālam vēsta  Austras biedrības projektu vadītāja Inese Muižniece.

“Jānis Tomašs ir jauns dzejnieks, dzimis un audzis lauku vidē, Vecpiebalgā, tagad dzīvo Rīgā un strādā par pašvaldības policistu. Savā dzejā nekautrējas dalīties ne ar bērnībā vērotajām lauku dzīves ainām, ne pilsētas dzīves gaismas un ēnas pusēm. Asredzīgums, godīgums un atbruņojošs tiešums raksturīgs gan Jāņa dzejai, gan viņam pašam. Dzeju rakstīt sācis jau agri, iedvesmojoties no agrīnā latviešu repa, taču jau drīz vien atradis savu balsi un savu atšķirīgu rokrakstu kopējā latviešu dzejas ainavā, kas nav palicis nepamanīts. Svaigs un brīvs, vienlaikus ārkārtīgi precīzs un lakonisks dzejas vēstījums,” stāsta dzejniece un rakstniece Jana Egle.

Jāņa Tomaša pirmais dzejas krājums “Melnie darba cimdi” (2016) saņēma Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā “Spilgtākā debija literatūrā”.

Verot durvis “Austras istabai”, Austras biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu – radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā. “Austras istaba” tika atklāta šā gada 3. martā, un plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties

Ieeja pasākumā ir par ziedojumiem Austras biedrībai “Austras istabas” izveidei un labiekārtošanai, Austras Pumpures kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanai un viņas ideju turpinājumam.

Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerija “Romas dārzs” pagrabstāva telpās, Liepājā, Zivju ielā 3.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz