Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Autori tiekas ar lasītājiem un cienā tos ar oriģināliem našķiem

Autori tiekas ar lasītājiem un cienā tos ar oriģināliem našķiem
Foto: Publicitātes
04.03.2020 11:04

liepajniekiem.lv

Pagājušās nedēļas izskaņā Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē, norisinājās starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde ”Latvijas Grāmatu izstāde 2020”, kurā īpašu iespēju sarunāties ar grāmatu autoriem, iegūt īpašumā grāmatu komplektā ar autogrāfu un gardu garīgo našķi jeb citātus no pašu grāmatām piedāvāja literātu stends ”Ekstra vērtie kurzemnieki”. Tajā speciāli bija apvienojušies Kurzemes literāti no Liepājas, Tukuma, Saldus, Brocēniem un Alsungas, portālu informēja Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane.

Stends bija unikāls ar to, ka savas grāmatas tirgoja paši autori, līdz ar to lasītāji varēja aprunāties ar dzejas un prozas radītājiem, kā arī iegūt savā īpašumā autogrāfus un foto ar iemīļotajiem literātiem, piemēram, Janu Egli, Gunitu Lagzdiņu un Guntu Šnipki, kura ir arī stenda nosaukuma autore. Rakstniece G. Lagzdiņa secina, ka daudzi novērtēja iespēju saņemt grāmatu ar īpašu ierakstu no autoriem, nevis iegādāties tās izdevniecību stendos: ”Savukārt citāti bija kā mazs āķītis uzmanības piesaistei un, kā atzina stenda dalībnieki, nostrādāja perfekti – ne viens vien lasītājs iegādājās grāmatu, tieši iedvesmojoties no ”laimes akas” citāta.”

Izstādes apmeklētāji varēja iegādāties kā bērnu, tā pieaugušo literatūru: prozu, dzeju un lugas, kultūrvēsturiskus un valodnieciskus pētījumus u.c. uzziņu literatūru. Stendā plaši tika pārstāvēti Liepājas Universitātes pētnieku darbi – literatūrzinātnieku, valodnieku pētījumi, piemēram, Benitas Laumanes, Birutas Petres, Daigas Straupenieces, Zandas Gūtmanes, Edgara Lāma, Vēsmas Lēvaldes u.c. grāmatas.

”Izstādes pirmajā dienā kopā ar Tukuma pārstāvēm Gunu Rozi un Rolandu Bulu bijām uzaicinātas ”Latvijas radio” sniegt interviju raidījumam ”Kultūras rondo”. Stāstījām par Kurzemes literāro apvienību kopīgo stendu ”Ekstra vērtie kurzemnieki”, rakstniecības procesu un komunikāciju ar lasītājiem,” par izstādē piedzīvoto saka rakstniece Jana Egle, ”pēcpusdienā notika manas jaunākās grāmatas ”Dzimšanas diena” prezentācija. Sarunu vadīja izdevniecības Latvijas mediji vadītāja Evija Veide. Runājām gan par jauno grāmatu, gan par iepriekšējām, pieskaroties arī radošā procesa un rakstniecības vides tēmām.” Grāmatu izstādes laikā arī notika Liepājas teātra dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces grāmatas ”Puika, kurš redzēja tumsā” prezentācija.

Liepājas Kultūras pārvalde saņēma atzinības rakstu ”Grāmatizdevēju draugs” – par izdevējdarbības veicināšanu un lasīšanas tradīcijas nostiprināšanu, organizējot tādus pasākumus kā Egona Līva piemiņas balvu ”Krasta ļaudis” un Voldemāra Caunes balvu ”Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem”, kā arī tika godināta kā vienīgā pašvaldība, kura finansiāli atbalstījusi savu literātu dalību izstādē. Jāpiezīmē, ka Liepāja ir arī vienīgā pilsēta, kurai ārpus Rīgas ir sava Rakstnieku savienības nodaļa.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz