Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Beidz pastāvēt Karostas kultūras centrs “K@2”

Beidz pastāvēt Karostas kultūras centrs “K@2”
12.06.2009 18:26

Atslēgvārdi

Liepājas dome nolēmusi izbeigt nomas līgumu ar Karostas kultūras centru “K@2”, līdz ar to kultūras centrs beidz pastāvēt.

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks aģentūrai LETA sacīja, ka centrs reāli nav darbojies pēdējo pusotru gadu, ēkas ir aizvērtas un apsargātas, bet pašvaldībai pagaidām nav vīzijas, ko ar bijušajām centra ēkām darīt.

Bijušais Karostas kultūras centra “K@2” vadītājs Karls Bjoršmarks aģentūrai LETA apstiprināja, ka ar notikušo esot samierinājies un centra darbībai līdz ar to pielikts punkts.

Līgumi lauzti par neatļautu telpu pārbūvi, līgumā pielīgto remontu un ieguldījumu neveikšanu, līguma nosacījumu nepildīšanu, kas vērtējams kā iznomātā objekta nekārtīga lietošana un nekustamā īpašuma bojāšana, kā arī lai izvairītos no turpmāka nekustamā īpašuma bojāšanas un stāvokļa pasliktināšanās.

Pašvaldība šajā gadījumā izmanto līgumos paredzētās tiesības, vienpusēji atkāpties no tajos paredzētajām saistībām.

Nekustamā īpašuma līgums par Atmodas bulvāra 6a nomu noslēgts 2002.gada 12.decembrī. Savukārt līgums par Cēsu rotas ielu 2 nomu ir noslēgts 2003.gada 15.novembrī.

Liepājas Būvinspekcija šā gada februārī un martā pārbaudīja nekustamo īpašumu Atmodas bulvārī 6a un konstatēja, ka dzīvojamās mājas apsaimniekošana pārtraukta, teritorijas vēsturiskais nožogojums daudzviet bojāts un zaudējis savu nozīmi, objektam var piekļūt no visām pusēm, mūra fasādes un karnīzes apmetums vairākās vietās atdalās un birst, apdraudot iedzīvotāju drošību.

Izņemot dienvidu fasādi, visiem pirmā stāva logiem demontētas logu vērtnes, vairākiem mājas otrā stāva logiem izsistas rūtis, stiklu atlūzas atdalās no koka rāmju detaļām, apdraudot garāmgājēju drošību, kopumā mājas vizuālais izskats kvalificējams kā neapmierinošs, jo bojā pilsētas ainavu, tehniskais projekts akceptam Liepājas pilsētas Būvvaldē nav iesniegts, un būvatļauja nav izdota.

Ēkas iekštelpās ir demontētas kāpņu margas, durvju vērtnes, izņemot ieejas durvīm, demontētas krāsnis, starpsiena, iebrucis starpstāvu un griestu pārsegums.

Liepājas Būvinspekcija konstatējusi, ka objekts netiek apsaimniekots, objekta konservācija veikta nepilnīgi, situācija objektā apdraud apkārtējos, bojā pilsētas ainavu.

Šā gada februārī un martā Būvinspekcija pārbaudīja arī Cēsu rotas ielu 2, par ko noformēts pārbaudes atzinums. Arī šajā nekustamajā īpašumā konstatēti līdzīgi ēkas apsaimniekošanas un uzturēšanas pārkāpumi.

Atbilstoši līgumu nosacījumiem tagad nomniekam pašvaldība ir jāinformē par iebildumiem šiem paziņojumiem vai jāpauž piekrišana izbeigt abus līgumus, parakstot vienošanos par to atcelšanu.

Būvinspekcija konstatējusi nopietnus nomas līgumu nosacījumu pārkāpumus arī “K@2” iznomātajos īpašumos Ģenerāļa Dankera ielā 1 un Studentu rotas ielā 3, kuri tiek nomāti no SIA “Karosta”. Tāpēc pašvaldība nosūtījusi vēstuli SIA “Karosta” ar aicinājumu izvērtēt turpmākās sadarbības iespējas ar biedrību.

Jau ilgāku laiku turpinājās strīds starp “K@2” un Liepājas pašvaldību par nomāto telpu privatizāciju, kas beidzās ar tiesāšanos.

Biedrība “K@2” ēku sakārtošanā un atjaunošanā ieguldījusi 287 000 latu, no tā lielāko daļu – namā Katedrāles ielā 2. Liepājas pašvaldībā savukārt uzskata, ka biedrības veiktie ieguldījumi nav pietiekami uzskaitīti. Liepājas dome neatzīst biedrības ieguldījumus ēkā Katedrāles ielā 2.

“Biedrība nav saņēmusi nevienu Liepājas Būvvaldes atļauju veikt kādus būvdarbus. Nav neviena būvprojekta. Ja arī ēkā veikti kādi darbi, tad tā ir pašdarbība,” uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Biedrība “Kultūras un informācijas centrs K@2” darbojās Liepājas Karostā jau devīto gadu un strādāja kultūras un mākslas jomā kā procesu un notikumu ierosinātājs un nodrošinātājs.

“K@2” galvenie darba virzieni bija mākslas galerija “K.Māksla?”, kurā tika rīkotas izstādes, radošais bērnu un jauniešu dienas centrs, kultūras informācijas sniegšana un pasākumu – izstāžu, festivālu, konferenču, lektoriju – rīkošana.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz