Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Beidzot īsteno siltināšanas projektu

Beidzot īsteno siltināšanas projektu
13.07.2012 07:03

Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolā beidzot reāli sākti remontdarbi Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta programmā atbalstītajā projektā, kas paredz par mazliet vairāk nekā 400 tūkstošiem latu veikt energoefektivitātes pasākumus.

Jau rakstīts, ka visu pagājušo gadu skola netika galā ar problēmām, kas saistītas ar projekta ieviešanas uzsākšanu, jo neveiksmīgi beidzās divi iepirkumi un būvnieki uzstāja, ka par piešķirto naudu visus paredzētos darbus paveikt nav iespējams. Projekts paredzēja, ka skolā siltinās sienas, nomainīs logus un durvis, siltinās bēniņus, mainīs cauro jumtu, remontēs fasādi, uzstādīs jaunu apkures sistēmu, izmantojot alternatīvo enerģiju – siltumsūkņus. Tāpat bija plānots izbūvēt ventilācijas sistēmu un atjaunot elektroapgādi.

Paralēli notika sarakste ar Kultūras ministriju par papildu finansējuma piešķiršanu visiem nepieciešamajiem darbiem un projekta optimizācija, lai samazinātu izmaksas. Tomēr atteikties no virknes paredzēto darbu nevarēja tikai tāpēc vien, ka KPFI programma pieprasa pēc projekta īstenošanas sasniegt konkrētus uzlabojumus energoefektivitātē, kas nedrīkst būt mazāki par sākotnēji paredzētajiem. “Brīdī, kad jau likās, ka ar mums tiks lauzts līgums, “Liepājas enerģija” mums piedāvāja nodrošināt apkuri ar biomasu, kas tāpat ir pieļaujams alternatīvās apkures risinājums, tāpēc, optimizējot projektu, varējām atteikties no siltumsūkņu izbūves un ietaupīt ap 100 tūkstošiem latu,” norāda skolas direktore Zita Karlsone.

Tad, kad apstiprināts labotais projekts, noticis jauns iepirkums, kurā par darbu veicējiem izraudzīts uzņēmums “UPTK”, un 18. jūnijā strādnieki uzsākuši siltināšanas darbus. “Viss notiek ļoti raiti un bez liekas kavēšanās. Ļoti veiksmīgi, ka darbi norisinās vasaras brīvlaikā. Paredzēts, ka līdz 20. novembrim visam ir jābūt gatavam,” direktore stāsta.

Diemžēl optimizācijas dēļ vairākās skolas telpās logus nevis nomainīs, bet tikai nosiltinās, tāpat pirmajā kārtā nav paredzēts sakārtot fasādi, tāpēc no ielas puses ēka joprojām izskatīsies tikpat nepievilcīga kā līdz šim. Tomēr direktore cer, ka izdosies turpināt sarunas ar Kultūras ministriju par darbu otrās kārtas uzsākšanu nākamgad, piesaistot nepieciešamos budžeta līdzekļus.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Liepājas Mūzikas vidusskolā beidzot norisinās ilgi gaidītie ēkas siltināšanas darbi. Tomēr aktuāla ir arī fasādes sakārtošana, ko šajā kārtā vēl neizdosies paveikt.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz