Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Berči lasījumos atsegs jūgendstila ietekmi uz Liepājas vizuālo daudzveidību

Berči lasījumos atsegs jūgendstila ietekmi uz Liepājas vizuālo daudzveidību
19.10.2011 18:07

Arhitektūras dienu ietvaros piektdien, 21. oktobrī, plkst. 10.00 LIEPĀJAS VALSTS 1. ģimnāzijā, Ausekļa ielā 9 notiks Berči lasījumi “Jūgendstils – jauna dzīve, jauns stils”, informē domes sabiedrisko attiecību speciālists, Aigars Štāls.

“2010. gadā, saistībā ar P.M.Berči 170. jubileju, pirmoreiz bija vērienīgi aktualizēta  pilsētas arhitektūras vēsture, kas piesaistīja necerēti lielu publikas interesi, tāpēc arī vēstures vērtību apzināšana paliek viens no vadmotīviem, šogad pievēršoties jūgendstila periodam, detalizētāk to apskatot Berči lasījumos,” pasākuma nozīmi raksturo Liepājas pilsētas būvvaldes Arhitektūras daļas vadītāja, Vecliepājas rajona arhitekte Gunta Šnipke.

Lektori no dažādiem aspektiem atsegs Liepājas jūgendstila mantojumu un tā ietekmi uz mūsdienu pilsētas vizuālo daudzveidību.

Lektori Daina Lāce un Jānis Krastiņš šogad īpaši pētījuši Liepājas jūgendstila objektus, tāpēc lasījumos dzirdēsim par viņu atradumiem šajā izpētes posmā.

Silvija Grosa ir zinātniece, kuras darbi par Latvijas jūgendstila vērtībām pazīstami gan Latvijā, gan aiz tās robežām. Viņas lekcijas tēma ir “Lietišķā māksla un dizains – laikmeta fons un spogulis”.

Arhitekte Liesma Markova jau vairākus gadu desmitus darbojas restaurācijā, t.sk. tādos nozīmīgos objektos kā Latvijas Nacionālās operas nams un nesen ekspluatācijā nodotā Rīgas biržas ēka, tāpēc varam gaidīt neparastu un saistošu viņas skatījumu uz mūsu mantojumu.

Arhitekts Uldis Lukševics ir viens no veiksmīgākajiem Latvijas modernās arhitektūras projektu autoriem, viņa darbi ir starptautiski pazīstamā “Drupu māja” un “Mākoņu brīvdienas” Pāvilostā, kā arī Latvijas Arhitektu savienības šīgada skates finālists “Astoņi melnie”, tāpēc viņš ir aicināts runāt par mūsdienu stila iezīmēm un izpausmēm.

Liepājas vēsturisko fonu jūgendstila laikmetā raksturos Liepājas muzeja Kultūrvēstures nodaļas vadītāja Uljana Gintnere

Šogad Pasaules arhitektūras dienas pasākumi Liepājā notiek ar devīzi ”Stila pilsēta”, norises aptver divus mēnešus un sešus tematiskos blokus.

Berči lasījumu 2011 programma


Griestu gleznojums Republikas ielā 26/28

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz