Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērnības gaviļu dienas

Bērnības gaviļu dienas
04.06.2011 07:03

Šodien un rīt Liepāju atkal piepildīs bērnu smiekli, dziesmas un dejas. Norisinoties Liepājas Kultūras pārvaldes sadarbībā ar Bērnu un jaunatnes centru organizētais bērnu un ģimenes festivāls “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”.

Jau trešo gadu jokainais Lielmutu pāris pulcēs savus draugus – bērnus ar mammām, tētiem un vecvecākiem uz kārtīgu sadziedāšanos un sadejošanos.

Vakar Bērnu un jaunatnes centra pedagoģes vēl pabeidza gatavošanos jaunrades darbnīcām, kas šodien pulcēs radošus dalībniekus Jūrmalas parkā. Tur taps “Smilšu māksla”  ikvienam mazākam un lielākam māksliniekam būs iespēja zīmēt speciāli sagatavotā smilšu kastē, no kuras uzzīmētais mākslas darbs tiks projicēts uz lielā ekrāna. Bērni varēs veidot savus sapņu gaisa balonu maketus, kurus varēs palaist zilajās debesīs vai paturēt piemiņai. Ikviens varēs pārbaudīt savu attapību un izdomu dažādu šķēršļu pārvarēšanai darbnīcā “Dullais desmitnieks”. Būs īpaša darbnīca meitenēm un arī zēniem, kurus interesē radiovadāmie auto, varēs grimēties un fotografēties, urbt, slīpēt, griezt, līmēt un zīmēt.

Bet aģentūra “Baringtons K” piedāvās īpašo Princešu meistarklasi. Tajā varēs apgleznot sejas un veidot frizūras, darināt vēdeklīšus un kronīšus, kā arī fotografēties princešu tērpos. Interesanta būs arī PET pudeļkoka veidošana, kurā varēs iesaistīties ikviens liepājnieks.

Darbnīcas notiks arī pie Latvijas 1. rokkafejnīcas, kur pasākumā “Brašais liepājnieks” tāpat iecerēta fotografēšanās, lielās ģitāras rotāšana, picas cepšana, veselības sacensības un suvenīru darināšana, kā arī popiela un popgrupas “Bums” koncerts. Bet pēcpusdienā cauri pilsētai dosies svētku gājiens, kas noslēgsies ar lielo sadancošanos “Četri vēji” stadiona “Daugava” rezerves laukumā.

Svētdien visi liepājnieki aicināti sadziedāties ar bērniem Imanta Kalniņa dziesmu koncertā “Varen varoša vārna zarā sēž”.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz